Korzo

Korzo

MBO

Korzo is een theater om elkaar te ontmoeten en waar iedereen welkom is om kunst te ervaren, creëren en delen. Dans, muziek, circus en fysiek theater, je vindt het allemaal in Korzo. Speciaal voor jongeren presenteren we een scala aan spannende, ontroerende, grensverleggende en komische voorstellingen.

Kijk op kunst

We zoeken bij Korzo naar verbindingen tussen spelers, toeschouwers en disciplines. We laten jongeren niet alleen kunst ervaren, maar stimuleren hen ook om te onderzoeken en er zelf mee aan de slag te gaan door ontmoetingen en activiteiten rondom de voorstellingen. Zo leren ze zelfstandig denken en creëren, maar ook samenwerken.

Werkwijze

Voor het mbo bieden we een uitgebreid educatief programma, waarbij we voorstellingen koppelen aan activiteiten als een workshop, nagesprek of presentatie. In samenwerking met gezelschappen en de Korzo-choreografen ontwikkelen we workshops rondom de voorstellingen. Daarin spreken we de creativiteit van de studenten aan door ze uit te dagen de thema’s uit de voorstelling in dans te verbeelden. Ook organiseren we ontmoetingen met de artiesten om na te praten over de ervaringen. Verder organiseren we rondleidingen en kunnen we dieper ingaan op het maken van een voorstelling.

Aanbod en activiteiten

  • School- en avondvoorstellingen
  • Workshops gekoppeld aan ons programma onder leiding van professionele Korzo-docenten of makers op gebied van dans, nieuw-circus en fysiek theater, in Korzo of op school
  • Maaktraject & presentatie
  • Kijkje achter de schermen (in de vorm van een rondleiding, bezoek tijdens montage, kostuumworkshop, lichtworkshop)
  • Meet & Greet met de makers en artiesten
  • Voor jongeren van 16 jaar en ouder

Meerwaarde voor studenten en docenten

Via cultuureducatie stimuleren we creativiteit, flexibiliteit en innovatief vermogen. Het gaat bij ons om de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. We willen hen uitdagen tot een onderzoekende houding en een flexibele, open mind. Een nieuwe ervaring die iets met je doet. Die prikkelt, vragen oproept of misschien wel stoort. Cultuureducatie dient daarnaast ook een maatschappelijk belang en is een verlengstuk van het vak burgerschap. Het gaat om je blik openen, iets anders zien dan wat je gewend bent en de taal van een ander leren spreken.

Contactpersoon

Annelieke Plugge
onderwijs@korzo.nl 
070 363 75 40
www.korzo.nl/get-moving/onderwijs 

Aanbieder

Korzo
Prinsestraat 42
2513CE Den Haag

Neem contact op met
Annelieke Plugge
0703122794
onderwijs@korzo.nl
korzo.nl/nl/get-moving/onderwijs/
Onderwijs:
Speciaal