Kunstmuseum Den Haag

Kunstmuseum Den Haag

MBO

Kunstmuseum Den Haag is met 160.000 kunstwerken een van Europa’s grootste kunstmusea. We hebben een toonaangevende collectie moderne en hedendaagse beeldende kunst, mode en toegepaste kunst. Met maar liefst 300 van zijn kunstwerken is het bovendien de internationale thuishaven van Piet Mondriaan. Voor scholen en onderwijsinstellingen hebben we uitgebreide en toegespitste educatieve programma’s. Zo ook voor het mbo.

Kijk op kunst

Onze kunst presenteren wij in een van onze belangrijkste topstukken: het prachtige art deco gebouw van de architect Berlage. Het gebouw zelf is een ode aan schoonheid: het laat de kunst stralen en bezoekers voelen zich er thuis. Dit bijzondere samenspel van architectuur, kunst en schoonheid maakt een bezoek aan het Kunstmuseum uniek. Die ervaring willen we met zoveel mogelijk mensen delen. Via vernieuwende tentoonstellingen, projecten en museumlessen.

Werkwijze

De tablettour ‘Rondje mooiste museum’ neemt eerstejaars mbo-studenten in tweetallen zelfstandig mee door het museum en biedt een kennismaking met Berlage, de functie van een museum en verdieping in de schilderijen van Piet Mondriaan. Daarna kiezen de studenten een route die aansluit bij hun opleiding en interesse. Naast de tablettour bieden wij het programma Kunst actief. Activerende rondleidingen bij zowel actuele, tijdelijke tentoonstellingen als de vaste collectie. Er zijn twaalf verschillende thema’s zoals fotografie, ruimtelijke moderne kunst, hedendaagse schilderkunst, architectuur en mode.

Aanbod en activiteiten

  • Rondje door het museum: tablettour in tweetallen
  • Kunst actief: activerende rondleidingen met 12 verschillende thema’s

Meerwaarde voor studenten en docenten

Onder leiding van ons enthousiaste team museumdocenten verkennen de studenten de maatschappij waarin we leven aan de hand van kunstwerken door de eeuwen heen. Bij Kunst actief wordt kennisoverdracht afgewisseld met activerende opdrachten. Kunst actief vindt zowel plaats bij de vaste collectie als bij actuele tentoonstellingen. Voor docenten organiseren wij regelmatig een gratis rondleiding op de woensdagmiddag. Dat doen we aan de hand van een actuele tentoonstelling in het Kunstmuseum.

Contactpersoon

Kyra Berkhout en Sannah Lasqad
reserveringen@kunstmuseum.nl 
070 338 11 20

Aanbieder

Kunstmuseum Den Haag
Stadhouderslaan 41
2517 HV Den Haag

Neem contact op met
Kyra Berkhout, Sannah Lasqad
0703381120
reserveringen@kunstmuseum.nl
www.kunstmuseum.nl
Onderwijs:
Speciaal