Lonneke van Leth Dans

Lonneke van Leth Dans

MBO

Lonneke van Leth Dans is hét Haags dansgezelschap voor de jeugd. Wij hebben een leerlijn ontwikkeld waarin wij jongeren verwonderen en laten kennis maken met moderne dans. Door het verwerken van actuele maatschappelijke thema’s en verhalen in de voorstellingen wordt het jonge publiek aangesproken en aan het denken gezet. Met verbeelding, fantasie en emotie maken wij mbo-studenten enthousiast voor het dansende lichaam.

Kijk op kunst

Wij geloven in de kracht van dans voor jongeren. In onze programma’s is veel ruimte voor het voelen van beweging en emoties, het zelf doen en het dansen van een verhaal. Zo laten wij studenten moderne dans echt ervaren en stimuleren we hun creativiteit. Hierdoor leren ze zichzelf, hun gevoel, stemming of verhaal te uiten.

Werkwijze

Voor het mbo bieden we een uitgebreid educatief programma, waarbij we voorstellingen koppelen aan activiteiten als een workshop, verdiepende opdracht of nagesprek. Naast het kijken naar voorstellingen, hebben wij een heel scala aan actieve workshops. Ook bieden we vakoverstijgende lesprogramma’s met eigen presentaties aan. Dit doen we graag op maat en in overleg met de onderwijsinstelling.

Aanbod en activiteiten

  • Schoolvoorstellingen, zowel op locatie als in theaters
  • Workshops en verdiepende opdrachten gekoppeld aan onze voorstellingen, op school
  • Vakoverstijgende lesprogramma's met eigen presentaties
  • Meet & Greet met de choreograaf en dansers, repetitiebezoek

Meerwaarde voor studenten en docenten

Wij dagen studenten uit om hun creativiteit te ontdekken, dans te ervaren en te koppelen aan maatschappelijke vraagstukken. Wij leren jongeren om danstaal in te zetten om hun medestudenten, maatschappelijke vraagstukken en de wereld beter te begrijpen. Dat is een belangrijke stap in de ontwikkeling van studenten. Onze voorstellingen met maatschappelijke thema’s zijn een goede basis om actuele zaken betekenisvol in te passen in het mbo, met name in het vak Burgerschap.

Contactpersoon

Diane van ’t Veen
zakelijk@lonnekevanleth.nl 
06 283 523 09

Aanbieder

Lonneke van Leth Dans
Binckhorstlaan 36 (M6.01)
2516 BE Den Haag

Neem contact op met
Diane van 't Veen
0628352309
zakelijk@lonnekevanleth.nl
www.lonnekevanleth.nl
Onderwijs:
Speciaal