Movies that Matter Educatie

Movies that Matter Educatie

MBO

Movies that Matter Educatie brengt maatschappelijke vraagstukken onder de aandacht van scholieren en studenten met filmvertoningen op school, in bioscopen en op het Movies that Matter Festival. Voor het mbo presenteert Movies that Matter toegankelijke films over maatschappelijke thema’s. Bijvoorbeeld over keuzevrijheden, discriminatie en migratie.

Kijk op kunst

Onze missie is om leerlingen en studenten bewust te maken van mensenrechten en maatschappelijke vraagstukken. Wij doen dit met films en verdiepingsprogramma’s. Onze visie is dat de kunstvorm film een buitengewoon sterk medium is. Cinema kan door onverschilligheid en cynisme heen breken. Juist dit vermogen maakt film hét middel om jongeren te laten meewerken aan een rechtvaardige en duurzame samenleving. Voor ons is film het startpunt van meningsvorming en verdieping. Dat doen we online met Film in de klas en fysiek met Film in de bioscoop.

Werkwijze

Voor Film in de klas kunnen docenten via een handige zoekmachine eenvoudig een korte film selecteren op thema, vak, leerniveau, duur, online te kijken en (online) lesmateriaal. In deze online educatiecatalogus staan ruim 350 zorgvuldig geselecteerde films, met meer dan honderd lesbrieven en 30 online lessen. Met Film in de bioscoop bieden we tijdens ons festival en jaarrond pakkende films met verdiepingsprogramma’s. Deze worden gepresenteerd door aansprekende moderatoren, die een maatschappelijk thema interactief vertalen naar de belevingswereld van de studenten in de zaal.

Aanbod en activiteiten

  • Film in de klas: krachtige, korte films met lesmateriaal over maatschappelijke thema’s
  • Film in de bioscoop: pakkende films met verdiepingsprogramma’s en moderators

Meerwaarde voor studenten en docenten

We stimuleren docenten om hun lessen te versterken met maatschappelijke films en bijbehorend lesmateriaal. Daarin bieden we verdieping om jongeren een spiegel voor te houden, inzicht te geven en vragen te stellen. De lessen zijn eenvoudig en gratis toegankelijk via het platform LessonUp en passen binnen de curricula.

Contactpersoon

Martine Out-Smit
educatie@moviesthatmatter.nl 
020 280 76 11

Aanbieder

Movies that Matter Educatie
Keizersgracht 177
1016 DR Den Haag

Onderwijs:
Speciaal