22-05-2024

Alle Haagse scholen kunnen ons unieke cultuuraanbod weer boeken!

Ieder vuur begint met een vonk. Bij CultuurSchakel beginnen we het seizoen altijd met een Vonk én een Expeditie C. Die twee dikke brochures brachten we eerder deze maand uit. Ze staan ook dit jaar weer boordevol actueel cultuuraanbod voor alle Haagse basis- en middelbare scholen. En niet om op te scheppen, maar dat is uniek in Nederland!

Waarom dit zo belangrijk is

Bij CultuurSchakel gunnen we iedere Haagse inwoner een leven lang kunst en cultuur. En hoe vroeger dat begint, hoe beter. Wij geloven dat kunst en cultuur onmisbaar zijn in ons dagelijks bestaan, al zijn we ons daar niet constant van bewust. En: kunst en cultuur geven ons handvatten om allerlei maatschappelijke dilemma’s te helpen oplossen. Je kunt ze bijvoorbeeld inzetten voor meer kansengelijkheid, een superbelangrijke ontwikkeling.

De cijfers

Vorig jaar gingen meer dan 100.000 Haagse leerlingen op cultuurbezoek via Vonk en Expeditie C! Nog wat indrukwekkende cijfers:

Ook jullie cultuurbezoek boeken?

Werk jij op een Haagse school? Dan snappen we dat je inmiddels staat te popelen om met je klas van het aanbod in Vonk of Expeditie C te gaan genieten. Dat kan! Misschien heb je de brochure al op school zien liggen. Ook online kun je door Vonk en Expeditie C bladeren. Vraag de icc’er bij jullie op school om je te helpen met het boeken van jullie cultuurbezoeken. We wensen je vast veel voorpret!

Boek nu jouw cultuuraanbod!