08-03-2022

Extra steun voor cultuurbeoefening

Zowel vanuit de overheid als de gemeente Den Haag komt er meer geld beschikbaar om de culturele sector in coronatijd te ondersteunen. We zetten de (aankomende) subsidieregelingen hier voor je op een rij.

  • Met de subsidieregeling Investeren in cultuur wil de gemeente eenmalige projecten, experimenten en makers in de cultuursector ondersteunen.
  • Op 30 april opent de subsidieregeling Herstelfonds Cultuur 2022; aanvragen kan tot en met 31 december 2022. De regeling is op verschillende punten aangepast ten opzichte van de regeling van 2021 en er is nu in totaal 2 miljoen euro beschikbaar.
  • De grillen van Covid-19 en de maatregelen om de pandemie in te dammen, zijn ook binnen de amateurkunst goed merkbaar. Het kabinet stelt daarom 1,4 miljoen extra steungeld beschikbaar voor de sector.
  • Ben je actief in het sociaal of het cultureel domein en werk je eraan om cultuurparticipatie zo toegankelijk mogelijk te maken? Voor en met mensen waarvoor dit niet vanzelfsprekend is of die hiertoe drempels ervaren? Dan is de subsidie Samen Cultuurmaken iets voor jou. Lees hier meer over de Subsidie 'Samen Cultuurmaken 2022-2024'

Bekijk hier welke subsidies CultuurSchakel heeft.