Theater & Filmhuis Dakota

Doe-activiteiten

Dakota is één van de acht cultuurankers in Den Haag. Het theater en filmhuis bevindt zich middenin Escamp en is een bruisende en creatieve plek in de wijk. We zijn een echt meemaakpodium en laten wijkthema’s terugkomen in onze theatervoorstellingen, films en workshops. Onze missie is: maak Escamp gelukkiger.

Kijk op kunst

We geloven in theater dichtbij, waarbij scholen en wijkbewoners ontdekken wat er in hun eigen omgeving te beleven is. Als meemaakpodium willen we drempels verlagen en kinderen en hun ouders een nieuwe ervaring bieden. We organiseren voorstellingen, festivals en workshops op loopafstand van de scholen en de wijkbewoners. We laten wijkbewoners, docenten en welzijnswerkers meedenken over onze programmering en plannen. Mee denken, Mee doen, Mee maken staan bij ons voorop.

Werkwijze

Scholen kunnen bij ons terecht voor dans, theater en beeldende activiteiten in onze ArtLabs. Ook denken we graag mee over musicals, vieringen en rondleidingen. Scholen kunnen een theaterdocent bij ons boeken of activiteiten organiseren in het kader van de verlengde schooldag. We bieden voor elk wat wils en gaan graag in gesprek. 

Doe-activiteiten

  • ArtLabs voor theater, dans en beeldende activiteiten
  • Meedenken over de invulling van de verlengde schooldag (VSD)
  • Schoolmusicals
  • Workshops
  • Docenten op school (op aanvraag)

Meerwaarde voor scholen, kinderen en ouders

We zijn dichtbij, kennen de wijk waarin we staan en weten welke thema’s en onderwerpen spelen. Dit nemen we mee in de voorstellingen die we uitkiezen. Leraren hebben inspraak, maar ook de leerlingen. We betrekken hen graag bij de programmering en verkennen hoe we theater en andere kunstvormen onderdeel kunnen laten zijn van het onderwijs. Bijzonder is dat wij dichtbij zijn. Voor een aantal scholen zelfs op loopafstand. We willen leerlingen laten ontdekken welke mogelijkheden er allemaal voor hen om de hoek liggen.

Contactpersoon

Ellen Daniëls
ellen@theaterdakota.nl
070 360 02 52

Aanbieder

Theater & Filmhuis Dakota
Zuidlarenstraat 57
2545VP Den Haag

Neem contact op met
Ellen Daniels
0703600252
ellen@theaterdakota.nl
www.theaterdakota.nl
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Geschikt voor Groep 1 Geschikt voor Groep 2 Geschikt voor Groep 3 Geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Niet geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Niet geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Niet geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Niet geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal