De Beste Verjaardag Ooit

Filmhuis Den Haag

Interdisciplinair, Beeldende kunst

Groep: 1-2

Konijn Kareltje zit vaak boordevol ideeën en speelt het liefst buiten. Zijn ouders willen altijd mee op pad, maar sinds de geboorte van zijn zusje Klara hebben ze ineens veel minder tijd voor hem. Als baby Klara net ziek wordt op Kareltjes verjaardag, besluit hij - zonder het zijn ouders te vragen - alleen naar oma te wandelen. Maar weet Kareltje de weg wel? In de filmzaal ontdekken de leerlingen - aan de hand van verschillende filmfragmenten - hoe animatiefilms je ogen voor de gek houden. Op zoek naar een aanvullende workshop? Tijdens de workshop 'Beeldtoveren' in Filmhuis Den Haag (los te boeken) maken leerlingen een eigen fantasierijke animatiefilm/stop motion.

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Aanbieder

Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN Den Haag

Neem contact op met
Esta Barends
0703656030
educatie@filmhuisdenhaag.nl
www.filmhuisdenhaag.nl

Beschikbaar

02-10-2023 tot 12-07-2024

Lesmateriaal:
Het programma 'De Beste Verjaardag Ooit' bestaat uit een inleiding (15 minuten) en een filmvertoning (70 minuten). Leerkrachten ontvangen vooraf lesmateriaal om het bezoek voor te bereiden en na te bespreken in de klas.
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Geschikt voor Groep 1 Geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Niet geschikt voor Groep 6 Niet geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Gemiddeld
Maatwerk mogelijk:
Ja
Prijs:
€7,50 p/lln
Capaciteit:
75
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
85 minuten