Dit vind jij leuk

BonteHond

Mediacultuur, Theater

Groep: 5-6, 7-8

Hitlijsten staan vol met over-geproduceerde songs, alles is voorbedacht op basis van de algoritmes en TikTok-trends. Door filters en autotune wordt de lijn tussen echt en nep steeds dunner, warriger en vager. Wanneer voldoe je aan de standaarden en verwachtingen van de maatschappij? Wanneer is zijn wie je bent goed genoeg?

'Dit vind jij leuk' is een muzikale voorstelling die schopt tegen dat wat perfect moet zijn. Over authenticiteit, verwachtingen van de maatschappij en het gemaakte leven met boze ondertoon. Maar ook een ode aan het gemiddelde, opgaan in de menigte en snel vergeten worden.

Aanbieder

Het Nationale Theater
Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag

Neem contact op met
Frauke van Opstal
0883565317
fraukevanopstal@hnt.nl
www.hnt.nl/educatie

Beschikbaar

15-04-2024 tot 15-04-2024

Lesmateriaal:
Het educatiepakket bestaat uit een film met een lesbrief. Leerlingen gaan de strijd met elkaar aan tijdens hun eigen mini-playbackshow. Wie is het meest overtuigend en wie bepaalt dat eigenlijk? Wanneer is iets nep? En wat is talent? Haal jij de playbacker eruit?
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Niet geschikt voor Speciaal
Prijs:
€10 p/lln
Capaciteit:
150
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
60 minuten