Kijk! Ik ben een standbeeld!

Beeldende kunst

Groep: 1-2

Ken je dat gevoel, dat je zo blij bent dat je wilt huppelen of een liedje zingen? Of wilt dansen en springen? Sommige standbeelden kennen dat gevoel ook! In deze museumles ga je met een koffertje vol muziekinstrumenten, gedichten en prenten op ontdekkingstocht. Je moet al je zintuigen inzetten. Met spelletjes en opdrachtjes bedenk je hoe een vrolijk beeld klinkt, hoe een boos kunstwerk beweegt (of juist stilstaat) en hoe je een verdrietig beeldje kunt troosten. Samen met je klasgenoten maak je een uniek standbeeld van jullie vingers in gips: hiervan is er maar één in de hele wereld! Dit bijzondere beeld mag natuurlijk mee naar school.

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Aanbieder

Museum Beelden aan Zee
Harteveltstraat 1
2586 EL Den Haag

Neem contact op met
Marlies Nijkamp
0703585857
educatie@beeldenaanzee.nl
www.beeldenaanzee.nl

Beschikbaar

01-09-2023 tot 14-07-2024

Lesmateriaal:
De les bestaat uit een rondleiding en een miniworkshop gipsgieten. Een lesbrief is beschikbaar via https://www.beeldenaanzee.nl/nl/kijk-ik-ben-een-standbeeld.
Bekijk lesmateriaal
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Geschikt voor Groep 1 Geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Niet geschikt voor Groep 6 Niet geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Prikkelarm
Maatwerk mogelijk:
Ja
Prijs:
€4,50 p/lln
Capaciteit:
32
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
60 minuten