Knor

Filmhuis Den Haag

Mediacultuur

Groep: 3-4, 5-6

Als Babs van haar opa varkentje Knor cadeau krijgt, moet ze er alles aan doen om hem van haar ouders te mogen houden. Maar dan blijken niet haar ouders de grootste bedreiging voor Knor, maar juist haar opa en een naderende Worstenwedstrijd! Hoe voorkomt Babs dat Knor straks als winnend worstje eindigt? Knor is de eerste lange stop-motion film van Nederland en is gebaseerd op het boek ‘De Wraak van Knor’ van Tosca Menten (Dummie de Mummie). In de filmzaal zoeken we met de leerlingen uit hoe je van een boek tot een film komt en hoe stop-motion nou eigenlijk werkt.

Op zoek naar een aanvullende workshop? Tijdens de workshop 'Beeldtoveren' in Filmhuis Den Haag (los te boeken) maken leerlingen hun eigen stop motion.

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Aanbieder

Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN Den Haag

Neem contact op met
Esta Barends
0703656030
educatie@filmhuisdenhaag.nl
www.filmhuisdenhaag.nl

Beschikbaar

02-10-2023 tot 12-07-2024

Lesmateriaal:
Het programma 'Knor' bestaat uit een inleiding (20 minuten) en een filmvertoning (70 minuten). Leerkrachten ontvangen lesmateriaal om het bezoek voor te bereiden en na te bespreken in de klas.
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Niet geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Gemiddeld
Maatwerk mogelijk:
Ja
Prijs:
€7,50 p/lln
Capaciteit:
75
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
90 minuten