Mijn Moeder is een Gorilla

Filmhuis Den Haag

Mediacultuur, Interdisciplinair

Groep: 3-4, 5-6

Jonna wacht al jaren op een nieuwe moeder. Als op een dag een oud rood autootje voor het weeshuis parkeert - met daarin de vrouw die Jonna graag in huis wil nemen - is het echter even slikken. Haar nieuwe moeder blijkt... een gorilla. Jonna heeft zo haar vooroordelen, maar blijkt het bijzonder goed met Gorilla te kunnen vinden. Maar dan gaat de burgemeester van het stadje zich er mee bemoeien. Want gorilla's zijn toch niet te vertrouwen...? Na afloop van de film gaan we met de leerlingen in gesprek over 'verborgen verhalen'. Waar gaat 'Mijn Moeder is een Gorilla' nu eigenlijk over? Wat wil de maker ons nu eigenlijk vertellen met dit bijzondere verhaal?

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Aanbieder

Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN Den Haag

Neem contact op met
Esta Barends
0703656030
educatie@filmhuisdenhaag.nl
www.filmhuisdenhaag.nl

Beschikbaar

02-10-2023 tot 12-07-2024

Lesmateriaal:
Het programma 'Mijn Moeder is een Gorilla' bestaat uit een filmvertoning (75 minuten) en een nagesprek (20 minuten). Leerkrachten ontvangen vooraf lesmateriaal om het bezoek voor te bereiden en na te bespreken in de klas.
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Geschikt voor Groep 3 Geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Niet geschikt voor Groep 6 Niet geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Gemiddeld
Maatwerk mogelijk:
Ja
Prijs:
€7,50 p/lln
Capaciteit:
75
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
95 minuten