Robotbroer

Filmhuis Den Haag

Mediacultuur, Interdisciplinair

Groep: 5-6, 7-8

Reis mee naar de toekomst! In deze Deense film (Nederlands gesproken) krijgt de twaalfjarige Alberte voor haar verjaardag een spiksplinternieuwe robotbroer die net een echt mens is. Alberte hoort nu ook bij de populaire kinderen op school, maar kan je echt vrienden worden met een robot? Dat is de grote vraag in deze grappige sciencefictionfilm die je laat nadenken over mensen en technologie, eenzaamheid en onzekerheid, jaloezie en vriendschap. 
In de filmzaal gaan we met de leerlingen in gesprek over sciencefiction, de toekomst en hun toekomstbeeld.

Op zoek naar een aanvullende workshop? Tijdens de workshop 'Fantastische Film' in Filmhuis Den Haag (los te boeken) maken leerlingen hun eigen fictiefilm. 

Aanbieder

Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN Den Haag

Neem contact op met
Esta Barends
0703656030
educatie@filmhuisdenhaag.nl
www.filmhuisdenhaag.nl

Beschikbaar

02-10-2023 tot 12-07-2024

Lesmateriaal:
Het programma 'Robotbroer' bestaat uit een inleiding (20 minuten) en een filmvertoning (85 minuten). Leerkrachten ontvangen vooraf lesmateriaal om het bezoek voor te bereiden en na te bespreken in de klas.
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Gemiddeld
Maatwerk mogelijk:
Nee
Prijs:
€7,50 p/lln
Capaciteit:
75
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
105 minuten