Totem

Filmhuis Den Haag

Mediacultuur, Interdisciplinair

Groep: 5-6, 7-8

De elfjarige Ama uit Rotterdam beleeft een spannend en magisch avontuur wanneer ze probeert te ontsnappen aan de politie die haar met haar familie wil terugbrengen naar Senegal, het land waar ze vandaan komen. Op haar zwerftocht krijgt ze gezelschap van een gigantisch stekelvarken dat ze Totem noemt en die haar beschermer en gids wordt.
In de filmzaal gaan we met de leerlingen in gesprek over de keuzes van de filmmaker en de belangrijke thema's uit de film.

Op zoek naar een aanvullende workshop? Tijdens de workshop 'Fantastische Film' in Filmhuis Den Haag (los te boeken) maken leerlingen hun eigen fictiefilm. 

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Aanbieder

Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN Den Haag

Neem contact op met
Esta Barends
0703656030
educatie@filmhuisdenhaag.nl
www.filmhuisdenhaag.nl

Beschikbaar

02-10-2023 tot 12-07-2024

Lesmateriaal:
Het programma 'Totem' bestaat uit een inleiding (20 minuten) en een filmvertoning (90 minuten). Leerkrachten ontvangen vooraf lesmateriaal om het bezoek voor te bereiden en na te bespreken in de klas.
Onderwijs:
Geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Gemiddeld
Maatwerk mogelijk:
Ja
Prijs:
€7,50 p/lln
Capaciteit:
75
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
110 minuten