Theater Dakota

Theater Dakota

Voorschoolse Educatie

Als cultuuranker zijn wij het culturele huis van Escamp. Een plek waar we er voor alle bewoners in dit stadsdeel willen zijn. Wij bieden een passend cultuuraanbod voor iedereen! Op verschillende manieren betrekken we wijkbewoners bij de totstandkoming en uitvoering van de programma’s in ons theater. We hebben leuke activiteiten voor peuters en hun ouders op het gebied van theater, dans en muziek.

Kijk op kunst

We geloven in theater dichtbij, waarbij mensen ontdekken wat er in hun eigen omgeving te beleven is. Als meemaakpodium willen we drempels verlagen en kinderen en hun ouders een nieuwe ervaring bieden. Wij geloven dat het waardevol is voor kinderen om al vroeg in aanraking te komen met kunst. Niet alleen door ergens naar te kijken maar vooral door het te beleven. Meedenken, meedoen en meemaken staan bij ons voorop.

Werkwijze

Heb je als peuterleerplek een idee om meer met theater, dans of muziek te doen? Dan denken we graag met je mee. We hebben leuke activiteiten voor peuters en maken ook programma’s op maat. Tijdens een Ukkieconcert gaan we bewegen, spelen en zingen. Het is mogelijk om thema’s of feestdagen mee te nemen in de uitvoering van het concert. Ook voor kinderen die nog niet taalvaardig zijn, is het een feest om mee te doen. Bij Peuterdans gaan kinderen onder leiding van een professionele dansdocent bewegen op muziek. Plezier maken staat voorop en er is ook veel aandacht voor de fantasie en belevingswereld van de kinderen. Daarnaast hebben we een divers aanbod aan voorstellingen die gebaseerd zijn op bekende en tijdloze prentenboeken of thema’s die de fantasie prikkelen.

Activiteiten:

  • Ukkieconcert: in het theater of op eigen locatie
  • Peuterdans: in het theater of op eigen locatie
  • Theatervoorstellingen: in het theater

Meerwaarde voor peuters, pedagogisch medewerkers en ouders

Met ons aanbod laten we peuters dingen ontdekken over zichzelf en de wereld om hen heen. Op een speelse manier bevorderen we de motorische ontwikkeling en taalvaardigheid. Kinderen ontdekken nieuwe woorden, verhalen en bewegingen. Bovendien zijn we dichtbij, kennen we Escamp goed en weten we welke thema’s en onderwerpen spelen. Dit nemen we mee in de voorstellingen die we uitkiezen.

Contactpersoon

Ellen Daniëls
ellen@theaterdakota.nl 
070 360 02 52

Aanbieder

Theater & Filmhuis Dakota
Zuidlarenstraat 57
2545VP Den Haag

Neem contact op met
Ellen Daniels
0703600252
ellen@theaterdakota.nl
www.theaterdakota.nl
Onderwijs:
Speciaal