Fotofilmworkshop.nl

Doe-activiteiten

Wie ben ik? Wat vind ik leuk? Hoe druk ik mezelf uit in beeld? Hoe werk ik samen met anderen, ook als het niet allemaal mijn vrienden zijn? De antwoorden op al deze vragen komen spelenderwijs aan bod tijdens een foto- of filmworkshop van Sacha Dufils of Tessel Schmidt.

Kijk op kunst

Een film maak je nooit alleen. En ook om een fotoserie of -project te maken, moet je samenwerken. Fotofilmworkshop is dus behalve een vorm van zelfexpressie ook een manier om te leren samenwerken.

Werkwijze

Sacha en Tessel leerden elkaar kennen tijdens een master aan de kunstacademie. Sacha is gespecialiseerd in fotografie en werkt vanuit Den Haag, Tessel is videografe en werkt vanuit Utrecht. Beiden hebben ervaring en affiniteit met lesgeven. Voor fotofilmworkshop vertrekken ze vanuit een verzoek van de school. Dat kan een ckv’er zijn die op dat moment fotografie behandelt met de leerlingen, maar ook een andere docent die een thema uit zijn lesstof eens op een andere manier wil behandelen. Sacha en Tessel verdelen de opdrachten op basis van wat het beste bij hen past. Vervolgens gaat een van hen op school een hele dag met de leerlingen aan de slag. Sacha: “We werken vooral veel op middelbare scholen, maar onze workshops kunnen ook voor groep 7 en 8 van een basisschool heel leuk en leerzaam zijn. Voorwaarde is wel dat de kinderen al iets verder kijken dan hun eigen wereldje. Tegenwoordig maken veel jongeren zelf foto’s, soms zelfs hele TikTokfilmpjes, met hun mobiel. Toch kunnen wij ze nieuwe dingen leren, bijvoorbeeld over standpunten, compositie, achtergrond en soorten lenzen. En hoe magisch is het om eens te fotograferen met een analoge camera, en misschien zelfs wel de doka in te duiken voor het ontwikkelen van ‘ouderwetse’ plaatjes?

Doe-activiteiten

  • Workshops voor alle groepen van het vo
  • Aansluitend bij een vak of schoolthema

Meerwaarde voor scholen en leerlingen

De leerlingen leren een verhaal te vertellen met beelden. Intussen leren ze ook zichzelf beter kennen. Voor scholen is film/fotografie een mooie manier om op een andere manier invulling te geven aan bestaande, soms complexe thema’s.

Contactpersoon

Sacha Dufils
info@fotofilmworkshop.nl 

Aanbieder

Fotofilmworkshop.nl
Noordeinde 99A
2514GD Den Haag

Neem contact op met
Sacha Dufils
0640219269
info@fotofilmworkshop.nl
fotofilmworkshop.nl
Onderwijs:
Niet geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Niet geschikt voor Groep 6 Niet geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Geschikt voor PrO 1 Geschikt voor PrO 2 Geschikt voor PrO 3 Vmbo Geschikt voor VMBO 1 Geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal