Theater en filmhuis Dakota

Doe-activiteiten

Dakota is één van de acht cultuurankers in Den Haag. Het theater en filmhuis bevindt zich middenin Escamp en is een bruisende en creatieve plek in de wijk. We zijn een echt meemaakpodium en laten wijkthema’s terugkomen in onze theatervoorstellingen, films en workshops. Onze missie is: maak Escamp gelukkiger.

Kijk op kunst

We geloven in theater dichtbij, waarbij scholen en wijkbewoners ontdekken wat er in hun eigen omgeving te beleven is. Als meemaakpodium willen we drempels verlagen en kinderen en hun ouders een nieuwe ervaring bieden. We organiseren voorstellingen, festivals en workshops op loopafstand van de scholen en de wijkbewoners. We laten wijkbewoners, docenten en welzijnswerkers meedenken over onze programmering en plannen. Mee denken, Mee doen, Mee maken staan bij ons voorop.

Werkwijze

Scholen kunnen bij ons terecht voor dans, theater en beeldende activiteiten in onze ArtLabs. Ook denken we graag mee over voorstellingen, vieringen en rondleidingen. Scholen kunnen een theaterdocent bij ons boeken. We bieden voor elk wat wils en gaan graag in gesprek. 

Doe-activiteiten

  • ArtLabs voor theater, dans en beeldende activiteiten
  • Workshops voor alle schooltypes van klas 1 t/m 6
  • Docenten op school (op aanvraag)

Meerwaarde voor scholen en leerlingen

We zijn dichtbij, kennen Escamp en weten welke thema’s en onderwerpen spelen. Dit nemen we mee in de voorstellingen die we uitkiezen. Docenten hebben inspraak, maar ook de leerlingen. We betrekken hen graag bij de programmering en verkennen hoe we theater en andere kunstvormen onderdeel kunnen laten zijn van het onderwijs. Bijzonder is dat wij dichtbij zijn. Voor een aantal scholen zelfs op loopafstand. We willen leerlingen laten ontdekken welke mogelijkheden er voor hen om de hoek liggen.

Contactpersoon

Ellen Daniëls
ellen@theaterdakota.nl
070 - 360 02 52

Aanbieder

Theater & Filmhuis Dakota
Zuidlarenstraat 57
2545VP Den Haag

Neem contact op met
Ellen Daniels
0703600252
ellen@theaterdakota.nl
www.theaterdakota.nl
Onderwijs:
Niet geschikt voor Primair Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Niet geschikt voor Groep 6 Niet geschikt voor Groep 7 Niet geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Geschikt voor PrO 1 Geschikt voor PrO 2 Geschikt voor PrO 3 Vmbo Geschikt voor VMBO 1 Geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Geschikt voor Speciaal