Comedy Queen

Filmhuis Den Haag en Movies that Matter

Mediacultuur, Interdisciplinair

Comedy Queen vertelt het verhaal van Sasha, een 13-jarige tiener die onlangs haar moeder heeft verloren. Haar moeder kampte met met een despressie en besloot zelf haar leven te beëindigen. Haar vader is hierdoor erg somber geworden. Lachen doet hij al lang niet meer. Sasha besluit daarom 'het leven' compleet anders aan te pakken dan haar moeder. Ze stelt een lijst samen met alles wat ze moet doen om te overleven: haar lange haar afscheren, geen boeken meer lezen, nee zeggen tegen het zorgen voor 's werelds schattigste puppy en bovenal, een komediekoningin worden. Want als ze haar vader weer aan het lachen kan krijgen, wordt het leven weer wat lichter... In haar nieuwe levensmotto wordt ze gevolgd door haar familie en vrienden, ook al zijn de grappen die ze vertelt niet altijd even grappig.
In de filmzaal gaan we met de leerlingen in gesprek over emoties en hoe je hiermee omgaat. 

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Aanbieder

Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN Den Haag

Neem contact op met
Esta Barends
0703656030
educatie@filmhuisdenhaag.nl
www.filmhuisdenhaag.nl

Beschikbaar

02-10-2023 tot 12-07-2024

Lesmateriaal:
Het programma 'Comedy Queen' is samengesteld door Filmhuis Den Haag en Movies that Matter en bestaat uit een filmvertoning (95 minuten) en een verdiepingsgesprek (25 minuten). Docenten ontvangen lesmateriaal om het bezoek voor- en na te bespreken in de klas.
Onderwijs:
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Geschikt voor VMBO 1 Geschikt voor VMBO 2 Niet geschikt voor VMBO 3 Havo Geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Niet geschikt voor HAVO 3 Vwo Geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Niet geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal
Ook avondvoorstelling:
Nee
Prijs:
€7,50 p/lln
Capaciteit:
75
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
120 minuten