LU€KY DAY

Stichting Storytelling Centre

Theater

De voorstelling LU€KY DAY is een mix van storytelling, spoken word en muziek, met als thema schulden en geldproblemen bij jonge mensen. Er heerst nog altijd een gedachte dat personen zelf 'schuldig' zijn aan het hebben van schulden en ook het stigma rondom jongeren met schulden blijkt nog altijd te bestaan: schuldenaren zijn lui, werkloos, zien zichzelf als slachtoffer en doen zelf niets aan hun problematiek. Onze performers gaan aan de haal met deze opvattingen. Kloppen deze wel of is hier sprake van een single story? Kan jij je verplaatsen in een jonge medeburger met schulden?

Aanbieder

Het Nationale Theater
Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag

Neem contact op met
Frauke van Opstal
0883565317
fraukevanopstal@hnt.nl
www.hnt.nl/educatie

Beschikbaar

14-05-2024 tot 14-05-2024

Lesmateriaal:
1. Nagesprek: publiek gaat in gesprek met ervaringsdeskundigen en performers. 2. Workshops Storytelling over de thema’s ‘schulden’ en ‘armoede’. 3. Lesbrief met opdrachten/gesprekken die vooraf en na de voorstelling in de klas uitgevoerd kunnen worden.
Onderwijs:
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal
Ook avondvoorstelling:
Nee
Prijs:
€11,50 p/lln
Capaciteit:
150
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
60 minuten