Rondleiding Visible Thinking

Beeldende kunst

Tijdens deze interactieve rondleiding, waarbij we gebruikmaken van de methode ‘Visible Thinking’, worden leerlingen uitgedaagd om langer en beter naar kunst te kijken en daar zelf betekenis aan te geven. Aan de hand van prikkelende doordenkvragen en creatieve doe- en kijkopdrachten gaan leerlingen met elkaar in gesprek. Het doel is hen bewuster te laten zijn van hun eigen denken door dit denken zichtbaar te maken, hierover te discussiëren en erop te reflecteren. Daarmee worden de vaardigheden kritisch en creatief denken gestimuleerd. In de rondleiding worden vier à vijf beelden uit de tentoonstelling uitgebreid besproken.

Aanbieder

Museum Beelden aan Zee
Harteveltstraat 1
2586 EL Den Haag

Neem contact op met
Marlies Nijkamp
0703585857
educatie@beeldenaanzee.nl
www.beeldenaanzee.nl

Beschikbaar

01-09-2023 tot 14-07-2024

Lesmateriaal:
Leerlingen krijgen gerichte kijk- en denkvragen die ze met elkaar bespreken. Ook geeft de rondleider werkbladen met opdrachten.
Bekijk lesmateriaal
Onderwijs:
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Geschikt voor VMBO 1 Geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal
Ook avondvoorstelling:
Nee
Prijs:
€145 p/grp
Capaciteit:
30
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
60 minuten