Theater & Filmhuis Dakota

Theater & Filmhuis Dakota

MBO

Dakota is één van de acht cultuurankers in Den Haag. Het theater en filmhuis bevindt zich middenin Escamp en is een bruisende en creatieve plek in de wijk. We zijn een echt meemaakpodium en laten wijkthema’s terugkomen in onze theatervoorstellingen, films en workshops. Onze missie is: maak Escamp gelukkiger.

Kijk op kunst

We geloven in theater dichtbij, waarbij onderwijsinstellingen en wijkbewoners ontdekken wat er in hun eigen omgeving te beleven is. Als meemaakpodium willen we drempels verlagen en jongeren een nieuwe ervaring bieden. We organiseren voorstellingen, festivals en workshops, en laten de betrokkenen in de wijk meedenken over onze programmering. Mee denken, Mee doen, Mee maken staan bij ons voorop.

Werkwijze

Mbo-opleidingen kunnen bij ons terecht voor dans, theater en beeldende activiteiten in onze ArtLabs. Ook denken we graag mee over voorstellingen, vieringen en rondleidingen. Een ROC-locatie of studierichting kan een theaterdocent bij ons boeken. We bieden voor elk wat wils en gaan graag in gesprek.

Aanbod en activiteiten

  • ArtLabs voor theater, dans en beeldende activiteiten
  • Workshops
  • Docenten op school (op aanvraag)

Meerwaarde voor studenten en docenten

We zijn dichtbij, kennen Escamp en weten welke thema’s en onderwerpen spelen. Dit nemen we mee in de voorstellingen die we uitkiezen. Docenten hebben inspraak, maar ook de studenten. We betrekken hen graag bij de programmering en verkennen hoe we theater en andere kunstvormen onderdeel kunnen laten zijn van het onderwijs. Bijzonder is dat wij dichtbij zijn. Voor een aantal locaties zelfs op loopafstand. We willen jongeren laten ontdekken welke mogelijkheden er voor hen om de hoek liggen.

Contactpersoon

Ellen Daniëls
ellen@theaterdakota.nl 
070 360 02 52

Aanbieder

Theater & Filmhuis Dakota
Zuidlarenstraat 57
2545VP Den Haag

Neem contact op met
Ellen Daniels
0703600252
ellen@theaterdakota.nl
www.theaterdakota.nl
Onderwijs:
Speciaal