Herdenking Slavernijverleden

Vanaf 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 is het Landelijk Herdenkingsjaar Slavernijverleden. In de stad Den Haag zal in dat kader veel georganiseerd worden, ook voor het onderwijs. We hebben voor dit belangrijke themajaar een opdracht gemaakt, gebaseerd op het lesmateriaal uit de COH Haagse Ladekast.

Opdracht voor de bovenbouw: groep 6, 7 en 8

De leerlingen gaan zich oriënteren op het slavernijverleden. Ze verdiepen zich vervolgens in wat het betekent om als kind een tot slaaf gemaakte te zijn. Het onderzoek is inspiratie voor de uiteindelijke opdracht: Het ontwerpen van een kindermonument in de vorm van een sokkelbeeldje, een gedicht of spoken word.  

Om het toepassen van het lesmateriaal wat makkelijker te maken, hebben we een PowerPoint voor je gemaakt.

Bekijk het lesmateriaal en download de PowerPoint!

COH Expert

Wil je ondersteuning bij het uitvoeren van de lessen, maak dan gebruik van ons kosteloze aanbod voor een COH Expert, een vakdocent beeldend of literatuur. Meer informatie en aanvragen.

Expositie van leerlingen

Samen met het Nationaal Archief maken we het mogelijk om het gemaakte werk van de leerlingen en de klas tentoon te stellen in hun mooie gebouw. Heb je interesse, laat het ons weten of schrijf je in.

Kijk voor verdieping ook naar het gerelateerd aanbod in de stad! 

Wist je dat het mogelijk is om de opdracht aan te vullen met ons gerelateerd aanbod of los in te zetten tijdens jouw les? Vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (npo) is er €5 extra subsidie per leerling beschikbaar om in te zetten voor Kunstenaar in de klas (KIK) en Doe-activiteiten