Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen!

Gi-ga-groen!

Het thema van de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober 2022) is 'Gi-ga-groen!'. We hebben een viertal korte opdrachten samengesteld uit het lesmateriaal van Cultuuronderwijs op zijn Haags. De opdrachten sluiten alle vier op hun Gi-ga-groene wijze aan bij het thema en bevatten een PowerPoint die je direct op je digibord kunt gebruiken!

Korte opdrachten tijdens de Kinderboekenweek

 • Groep 1-2
  Het prentenboek De boomhut komt tot leven in de klas! Dit internationaal bekende boek van Ronald en Marije Tolman is het vertrekpunt voor het verzinnen van eigen verhalen in een klasse-hut

 • Groep 3-4
  Je kunt een verhaal met woorden vertellen, maar ook met je lichaam. De leerlingen gaan in dit project zelf experimenteren met verhalende dans en de natuur als inspiratiebron. Ze gaan op pad in de jungle, springen van steen naar steen en sluipen door de bossen.

 • Groep 5-6
  De leerlingen gaan een futuristisch duurzaam Gi-ga-groen plein ontwerpen en uitvoeren in 3D maquette.

 • Groep 7-8
  De leerlingen gaan in groepjes een futuristisch en Gi-ga-groen gebouw ontwerpen, om toe te voegen aan de skyline van Den Haag.

Gerelateerd aanbod tijdens de Kinderboekweek

Wist je dat het mogelijk is om de korte opdrachten aan te vullen met ons gerelateerd aanbod of los in te zetten tijdens jouw les? Vanuit het Nationaal Programma Onderwijs is er €5 extra subsidie per leerling beschikbaar om in te zetten voor KIK en Doe-activiteiten. 

Om het toepassen van het lesmateriaal wat makkelijker te maken, hebben we per opdracht een Gi-ga-groene PowerPoint voor je gemaakt.