Van Haags Jantje naar Haagse Harry

Cultureel erfgoed


www.gildedenhaag.nl

Stadswandeling voor kinderen. Enthousiaste gidsen van het Gilde brengen met deze wandeling de geschiedenis van Den Haag ludiek tot leven.

Loop je al langer met het plan om een keer met je klas een wandeling door de Haagse binnenstad te maken? Wil je de geschiedenis van onze mooie stad voor jouw leerlingen zichtbaar maken? Dan is hier je kans. Maak onder leiding van een gids van Gilde Den Haag een wandeling van een uur langs een aantal bekende plekken die tot de verbeelding spreken. We beginnen bij Haags Jantje op de Lange Vijverberg en via het Binnenhof en het oude dorpscentrum lopen we naar Haagse Harry bij de Grote Marktstraat. Onderweg vertelt een gids verhalen die afgestemd zijn op de belevingswereld van de leerlingen. Tevens sluit deze wandeling aan bij Cultuuronderwijs op zijn Haags binnen het thema Identiteit binnen de discipline Erfgoed voor de groepen 5 en 6. Gilde Den Haag bestaat 30 jaar en heeft een speciale stadswandeling voor kinderen ontwikkeld. Een jaar lang, tot en met augustus 2019, kunnen scholen hier gratis gebruik van maken. De groepjes zullen uit ongeveer 15 leerlingen bestaan - of 2 groepjes met 2 gidsen. De scholen die de route al een keer hebben gelopen waren erg enthousiast. De gidsen trouwens ook!

 

 

Aanbieder
Gilde Den Haag
Riviervismarkt 2
2513 AM Den Haag
www.gildedenhaag.nl

Neem contact op met
Gilde Den Haag
070 356 12 81
info@gildedenhaag.nl

Informatie
Locatie:
op locatie
Prijs:
€0 p/lln
Capaciteit:
15 lln
Duur:
60 minuten
Onderwijs:
Primair
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet
Praktijkonderwijs PO 1 PO 2 PO 3 PO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 HAVO 5 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal
Subsidie:
Nee