De kunst van het leesplezier

Cultuuronderwijs op zijn Haags neemt je mee naar de sterren

We hopen dat je blij bent met de mooie bundel Als de sterren zingen van Tonke Dragt! Wij zijn namelijk trots op onze Haagse schrijver. Haar lees-, schrijf- en tekenplezier is aanstekelijk. Bovendien is Tonke Dragt onlangs 90 jaar geworden. Dat willen we vieren met een eerbetoon.

Daarom willen we voor Tonke een cadeaubundel samenstellen met de mooiste verhalen, geschreven of geïllustreerd door Haagse bassischoolleerlingen! Haar recente verhalenbundel Als de sterren zingen dient hierbij als inspiratiebron.

De uitdaging!

We dagen leerlingen uit om zelf een kort verhaal te schrijven of tekening te maken, geïnspireerd door de verhalen in de bundel Als de sterren zingen van Tonke Dragt.

Doe mee met de hele klas en schrijf korte verhalen of maak mooie illustraties!.

Jury

Een jury zal hieruit een selectie maken. De verhalen en tekeningen die gekozen zijn, worden gebundeld in een echt boek. Deze cadeaubundel wordt overhandigd aan Tonke Dragt. Natuurlijk krijgen de leerlingen van de geselecteerde verhalen of tekeningen ook de bundel als beloning! Bekijk hier de jury.

Hoe?

De verhalen en tekeningen kunnen vóór 4 juni 2021 per post worden ingezonden  naar Stichting CultuurSchakel - Prinsegracht 27 - 2512 EW Den Haag (ovv Tonke Dragt).

<< Keer terug naar het hoofdmenu

Opdracht De kunst van het leesplezier

Groep 7-8 | De kunst van het leesplezier

Leerlingen leren om zelf een kort verhaal te schrijven of tekening te maken, geïnspireerd door de verhalen van Tonke Dragt.