Hoe sta jij ervoor? 6 tips voor diversiteit en inclusie!

Op 5 oktober vond er een workshop plaats over Diversiteit en Inclusie. Een groot onderwerp met allerlei facetten. Hoe pak je het goed aan? Hoe integreer je dit in je organisatie? Hoe sta je er eigenlijk écht voor? Die vragen kwamen aan bod tijdens een fysieke bijeenkomst, die ook via livestream te volgen was.

6 tips van ervaringsdeskundigen

1. Als je echt wilt veranderen als organisatie, doe dat dan gewoon. Blijf niet hangen in de praatfase, maar onderneem actie. Begin met kleine stappen, zoals bijvoorbeeld de informatie op je website toetsen op toegankelijkheid.

2. Het begint bij een welwillende houding. Zorg ervoor dat de veranderingen die je wil aanbrengen door de hele organisatie kunnen doorsijpelen en dat iedereen in de organisatie 'mee' is.

3. Veranderen kost tijd. Maak van diversiteit en inclusie een prioriteit, en geef jezelf ruimte om hier werk van te maken binnen je organisatie.

4. Wees niet alleen voor iedereen welkom, maar omarm ook echt ieders verschillen. Denk daarbij ook aan het werken met positieve rolmodellen of ambassadeurs.

5. Begin dicht bij jezelf: sluit aan bij bewoners, buurtinitiatieven en organisaties in de wijk en breid uit.

6. Deel successen en mislukkingen. Zo kunnen we van elkaar leren en hoeft niet iedereen het wiel opnieuw uit te vinden. Wees daarbij eerlijk en kritisch, vermijd sociaal gewenste antwoorden. Het gaat erom dat je de volgende stap zet.

Bekijk hieronder de hele uitzending terug voor meer insights en achtergronden!