Doe mee met cultureel Den Haag!

Je gaat studeren in Den Haag, en dat is niet voor niets. Je hebt hier zee, strand, stad en er is veel cultuur. Zo zijn er diverse theaters, musea en poppodia die je kunt bezoeken, maar kun je ook zelf volop meedoen aan cultuur. Bijvoorbeeld door lid te worden van een toneelvereniging, gitaarles te volgen of culturele events te organiseren. Acteer, dans, spit some bars of pak die kwast en ga los op het canvas!

Waar kan jij aan cultuur doen in Den Haag?

Wil je naast jouw studie actief zijn met kunst en cultuur, dan zijn er in Den Haag tal van mogelijkheden. Er zijn namelijk honderden aanbieders waar jij aan cultuur kunt doen en wij hebben deze voor je verzameld op onze site. Word bijvoorbeeld lid van een toneel- of muziekvereniging, koor of dansgroep of volg les, zodat je jouw skills verder kunt ontwikkelen.

Bekijk het overzicht van culturele aanbieders in Den Haag

Vraag subsidie aan voor jouw culturele event

Heb jij een creatief idee dat cultuurdeelname voor inwoners van Den Haag stimuleert? Dan is Geld voor je kunst! iets voor jou! Vul het beknopte aanvraagformulier in en het enige dat je daarna nodig hebt, is een smartphone om een pitch op te nemen of jouw idee live te presenteren voor de jury. Daarmee maak je kans op € 2.000,- subsidie. Wil je eerst sparren over jouw idee, neem dan contact op met de projectleider Geld voor je kunst! of met een van onze adviseurs. Ga voor alle subsidies van CultuurSchakel naar het Subsidieloket.

Doe de Quickscan en kijk je in aanmerking komt voor subsidie

Advies

Onze adviseurs zijn expert op het gebied van diverse kunstdisciplines en kennen de stadsdelen op hun duimpje. Ze organiseren workshops voor vrijetijdskunstaanbieders, netwerkbijeenkomsten, adviseren organisaties over programmering van Haagse vrijetijdskunstenaars en kunnen je in contact brengen met mogelijke samenwerkingspartners. Alles gaat om het stimuleren van cultuurdeelname door zoveel mogelijk inwoners van Den Haag. Wil je bijvoorbeeld een culturele stichting of vereniging oprichten, los van jouw studieactiviteiten of -vereniging? Dan ben je bij hun aan het juiste adres.

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.


Neem contact op met de adviseurs

Urban

Wist je dat Den Haag een levendige urban scene kent? Ben jij actief binnen de urban scene, bekijk dan alle tips en tricks die wij verzamelen van professionals uit het veld, zoals booking agents, A&R managers, producers, artiesten, fondsen en andere professionals. 

Tips voor de Haagse hiphop en urban muziekscene

Werken bij CultuurSchakel

Loop jij warm voor cultuur en zoek je een leuke dynamische stageplek in hartje centrum? Kijk dan of er een vacature open staat of trek de stoute schoenen aan en neem contact op. Bekijk de vacatures