Spring naar hoofdinhoud

De Haagse hiphop en urban muziekscene

Haagse hiphop bestaat al veel langer dan je misschien denkt en is niet meer weg te denken. CultuurSchakel organiseert events voor de urban scene, zoals Meet The Urban Pro's, een Geld voor je kunst! urban special en was betrokken bij de oprichting van GUAP (General Urban Arts Platform). Wij wijzen je de weg binnen de hiphop en urban muziekscene van Den Haag en verzamelen hier tips en tricks van professionals. 

"Wees bereid om hard te werken en bewandel je eigen pad; wat voor een ander werkt, hoeft niet voor jou te werken."

Aanbieders uitgelicht

"Onderzoek of je subsidie kunt krijgen en kijk of iemand je kan helpen bij de aanvraag, of vraag samen met andere artiesten als collectief aan."

"Nederlandstalige muziek domineert en de Engelstalige markt is een stuk kleiner in Nederland"

Haagse hiphop en urban evolution

Begin 2000 waren hoogtijdagen met diverse underground hiphop- en rapformaties met legendarische acts zoals: Coupe De Villz, Nuclear Family, Kern Koppen, DHS, Den Haag Connection, Blarix, Headliners, Groen-Gele Click. Diverse solo-acts maakten buiten Den Haag en over de grens naam voor zichzelf, zoals: FilosofischeStilte, HuisBaaz, G.S.P, Skiezo, Jimmy G, L.C.G. en Mr. Probz. Fast forward veranderde het geluid vanuit Den Haag rond 2014 met destijds opkomende talenten en huidige populairste Haagse acts en sterren zoals: SFB, Frenna, Mula B, Louivoss, Bartofso, Knaller, F1rstman, GlowInTheDark, Philly Moré, Aïcha Gill en urbankawina formatie Passion.  

101Barz X Metropole Orkest | 15 jaar 101Barz

Het hiphopplatform 101Barz bestaat in 2021 15 jaar en viert dat met de top van de Nederlandse hiphop en het Metropole Orkest in het Carré in Amsterdam. Van deze bijzondere samenwerking is een mooie docuserie gemaakt.

“Bij 101 Barz geven we opkomend, maar ook gevestigd talent een podium om hun kunsten te vertonen.”
 - Rotjoch

CultuurSchakel brengt je verder in kunst en cultuur in Den Haag

Bezig met inladen van resultaten