Good [old] Times en Scrooge winnaars Haagse C 2018

CultuurSchakel bestaat 5 jaar en dit vierden wij vrijdag 29 juni groots tezamen met onze partners op de feestelijk ingerichte Varkenmarkt. Naast een borrel en muzikale optredens was dit tevens hét moment voor de officiële uitreiking van de Haagse C, de gloednieuwe Haagse prijs voor Cultuurparticipatie. Het was voor de zes genomineerden even wachten, maar na ruim 1000 uitgebrachte stemmen zijn de winnaars uit de twee categorieën bekend! De nieuwe wethouder Cultuur, Robert van Asten, overhandigde hun welverdiende prijs.

Haagse C

Haagse kunst- en cultuurinitiatieven, die een bijzondere bijdrage leveren aan verbinding in de stad, konden zich dit jaar voor het eerst aanmelden voor de Haagse C. Uit alle aanmeldingen maakte een professionele vakjury een selectie van 6 genomineerden. De 3 genomineerden in de categorie ‘Vrijetijdskunstenaars’ waren 100% Molenwijk, Good [old] Times en Het Circus. In de categorie ‘Vrijetijdskunstenaars en professionals’ werden de projecten Iconisch Haagsch, Scrooge en Zand & Veen genomineerd. De eerste 2 weken in juni kon er volop gestemd worden op deze initiatieven. En dát is gebeurd! Na meer dan 1000 stemmen, uit alle hoeken van Den Haag, zijn de twee winnaars bekend.

De winnaars

In de categorie ‘Vrijetijdskunstenaars’ sleepte Good [old] Times de prijs binnen. Dit bijzondere initiatief van Holland Dance Festival & Grey Vibes levert met hun danslessen en -producties een enorme bijdrage aan verbinding, gezondheid en plezier onder 55+'ers in de wijk. Zij lieten zien dat niemand te oud is om te dansen!

In de categorie ‘Vrijetijdskunstenaars en professionals’ won Scrooge de Haagse C! Vrijwilligers, vrijetijdskunstenaars én professionals werkten in dit project samen aan een indrukwekkende openluchtvoorstelling in hartje winter, waar je als publiek wandelend door het Zuiderpark verschillende scènes uit het leven van Scrooge beleeft. Een winterse voorstelling, met hartverwarmende sfeer.

Beide initiatieven namen de Haagse C hartelijk in ontvangst tijdens de feestelijke afsluiting van iktoon, de maand van de vrijetijdskunst. Ze wonnen naast extra erkenning, een grote dosis promotie én een mooi geldbedrag van €500,-, vrij te besteden door de organisatie.

Bekijk de foto's van de uitreiking en deze feestelijke middag op Facebook.

Videoportretten

Alle zes de genomineerden kregen van CultuurSchakel een professioneel videoportret. Bekijk hier de filmpjes van de winnaars en de overige genomineerden.

Genomineerden categorie 1 (initiatieven volledig uitgevoerd door vrijetijdskunstenaars):

Genomineerden categorie 2 (initiatieven uitgevoerd door een combinatie van vrijetijdskunstenaars en professionals):

Fotografie: Jurriaan Brobbel
Videoportretten: Rocky Roos