Blokfluitles in Den Haag

Wil jij leren welke mogelijkheden de blokfluit allemaal te bieden heeft of wil jouw kind misschien graag op blokfluitles? Via de website van CultuurSchakel vind je verschillende muziekscholen en muziekdocenten in Den Haag.

Bekijk alvast het aanbod van blokfluitlessen. Hier kun je uitgebreid zoeken naar de aanbieder die bij jou past.

Wil jij blokfluit leren spelen?

Blokfluit is één van de oudste instrumenten en in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het een veelzijdig instrument. Volwassenen kunnen meestal kiezen of ze beginnen met een sopraan-, tenor-, alt-, of basblokfluit. De meeste kinderen beginnen met een sopraanblokfluit, omdat dit gemakkelijker is.

Je hoeft geen notenschrift te kunnen lezen als je blokfluit wil leren spelen. Een muzikale achtergrond is ook niet noodzakelijk. Het is wél fijn als je tijd hebt om te oefenen, want naast het volgen van lessen, moet je thuis ook aan de slag om vooruitgang te boeken. Gedurende de lessen ontdek je hoe je noten kan lezen.

Hoe werkt blokfluitles?

Tijdens blokfluitlessen leer je hoe je op verschillende manieren muziek kan spelen. Zodra je weet hoe de blokfluit precies werkt, leer je in de meeste lessen ook hoe je kan improviseren. Zo leer je om zonder begeleidende muziek te spelen.

Samen met de docent ga je de blokfluit verkennen en leer je:

  • Noten lezen
  • De basis van het blokfluitspelen
  • Oefeningen en speelopdrachten
  • Gehoortraining
  • Theorie
  • Improviseren en uit je hoofd spelen

Je kunt blokfluitlessen in groepsverband volgen of als privéles. Voor kinderen zijn er ook speciale (groeps)lessen. De meeste lessen zijn toegankelijk voor kinderen vanaf vijf jaar, dit is afhankelijk van de aanbieder. Veel lessen werken toe naar uitvoeringen en als je het leuk vindt, kun je ook deelnemen aan een orkest. Er zijn zelfs speciale kinderorkesten.

Vind blokfluitlessen in Den Haag

Op de website van CultuurSchakel vind je een overzicht van blokfluitlessen in Den Haag. Bekijk de website om alle aanbieders te bekijken.

 

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.