Celloles in Den Haag

Ben jij gefascineerd door de prachtige klanken van de cello en wil je leren hoe je die zelf tevoorschijn kunt toveren? Dan is het volgen van celloles écht iets voor jou. Celloles is mogelijk voor volwassenen en voor kinderen vanaf vier jaar.

Ben je benieuwd naar cellolessen bij jou in de buurt? Bekijk dan alvast de website van CultuurSchakel. Daar hebben we de aanbieders voor je in kaart gebracht. Zo kun je gemakkelijk een keuze maken.

Wat leer je tijdens cellolessen?

De cello herken je misschien als het instrument dat een beetje op een grote viool lijkt. Het staat met een soort ‘pootje’ op de grond.

Door de warme klank valt de cello vaak op, waardoor veel mensen er graag naar luisteren. Mede door deze warme klank klinkt het voor de beginnende cellospeler prettig, zodat je tonen leert herkennen. Het geluid van de cello klinkt ongeveer een octaaf lager dan de altviool.

Wil jij cello leren spelen?

Met de cello kun je alle stemsoorten spelen, van een donker basgeluid tot een luchtige sopraan. Samen met de docent ga je ontdekken hoe je een mooi geluid kunt maken met de cello. Daarnaast leer je noten lezen, zodat je bestaande muziekstukken kan naspelen.

Samengevat komen de volgende zaken aan bod tijdens cellolessen:

  • Verschillende ritmes
  • Houding
  • Noten lezen
  • Techniek
  • Samen met anderen spelen
  • Muzikale expressie

Tip: veel muziekscholen geven laagdrempelige cellolessen voor kinderen, dit is vaak al mogelijk vanaf vier jaar. Zo leren kinderen op een speelse manier de cello te bespelen.

Vind cellolessen in Den Haag

Ben je enthousiast geworden en wil je ontdekken of celloles iets voor jou of voor je kinderen is? Bekijk de website om alle aanbieders te bekijken.

 

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.