Djembéworkshop in Den Haag

Ben je benieuwd hoe een djembé precies werkt? Wil je weten of jij het ook in je hebt om de mooiste klanken te produceren? Maak kennis met de Afrikaanse cultuur, terwijl je ritmische melodieën leert maken tijdens een djembéworkshop.

Wil jij djembélessen bij jou in de buurt vinden? Neem alvast een kijkje op de website van CultuurSchakel om alle aanbieders te bekijken.

Wat is een djembé?

Een djembé is een Afrikaanse vaastrommel waarmee je ritmische geluiden kan produceren. Deze trommel heeft veel verschillende klankmogelijkheden die je tijdens de lessen zal ontdekken. Veel aanbieders geven aan dat het spelen van djembé vooral veel plezier en ontspanning geeft. Door helemaal op te gaan in het moment en de muziek, kun je alles even loslaten. Daarnaast creëren de workshops in groepsverband een gevoel van saamhorigheid.

Hoe werkt een djembéworkshop precies?

Je kunt een djembéworkshop in groepsverband volgen, maar privélessen zijn ook mogelijk. Ervaring is niet nodig. Iedereen kan leren om djembé te spelen, omdat het een echt gevoelsinstrument is. Djembé is geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Veel scholen maken tijdens muzieklessen gebruik van deze instrumenten, die in verschillende maten verkrijgbaar zijn.

Voor een workshop hoef je zelf niets mee te nemen. Tijdens de les gebruik je een djembé van de muziekdocent. Iedereen zit in een kring, met de djembé tussen de benen. De leraar legt stap voor stap alle technieken uit.

Tip: bij veel aanbieders kun je ook een djembéworkshop aan huis boeken. Omdat kinderen meestal dol op muziek zijn, is dit een leuk idee om een origineel kinderfeestje te vieren.

Vind een djembéworkshop in Den Haag

Ben je enthousiast geworden en lijkt het je leuk om een djembéworkshop te volgen? Of wil je een leuk bedrijfsuitje organiseren? Op de website van CultuurSchakel vind je een overzicht van alle aanbieders van djembéworkshops in Den Haag. Bekijk hun aanbod hier.

 

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.