Drumles in Den Haag

Zit jij altijd op potten en pannen te trommelen en gebruik jij pollepels als drumstokjes? Dan is het misschien tijd om écht te leren drummen! In Den Haag vind je verschillende muziekscholen en muziekdocenten die drumles geven aan jong en oud.

Wil je alvast het aanbod checken? Klik dan even door naar de website van CultuurSchakel. We hebben de aanbieders voor je op een rijtje gezet, zodat je gemakkelijk de drumles vindt die bij jou past.

Dit leer je tijdens drumlessen

Tijdens drumlessen kan je alles even loslaten, terwijl je opgaat in de muziek. Dit werkt niet alleen heel ontspannend, maar is bovendien heel leuk! Drummen is een manier om je creativiteit de vrije loop te laten en begint meestal met het naspelen van een ritme. Het mooie van drummen is dat je dit op verschillende muziekstijlen kan uitoefenen. Je leert niet alleen hoe je zelf kan drummen, maar je leert bij de meeste docenten ook hoe je een drumstel stemt en kan onderhouden.

Het is belangrijk dat je tijd vrijmaakt om thuis te oefenen, want de meeste drumlessen vinden één keer per week plaats en gaan ervan uit dat je zelf ook aan de slag gaat. Meestal krijg je een oefenboek mee en sommige drumscholen werken zelfs met een speciale app op je telefoon.

Is drummen iets voor jou?

Drumles is laagdrempelig en daardoor geschikt voor kinderen én volwassenen, ook op latere leeftijd kan je leren drummen. De meeste muziekdocenten bieden lessen aan voor kinderen vanaf vier of vijf jaar. Dit is afhankelijk van de aanbieder.

Na het leren van drumlessen kun je bijvoorbeeld:

  • Drummen in een band
  • Drummen in een studio (voor muziekopnames bijvoorbeeld)
  • Optreden als solodrummer
  • Zelf je drumstel stemmen en onderhouden

Vind drumlessen in Den Haag

Ben je enthousiast geworden en zie jij jezelf net als drumlegende Caesar Zuiderwijk op het podium drummen? Bekijk de website om alle aanbieders te ontdekken.

 

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.