Ensemble in Den Haag

Samen met anderen zingen en ontdekken of jij een tenor of sopraan in je hebt? Dan is zingen in een ensemble wellicht iets voor jou. In Den Haag zijn veel ensembles te vinden, ieder met een eigen specialisme.

Ben je benieuwd of er een ensemble bij jou in de buurt zit? Neem alvast een kijkje op onze website om een overzicht van alle koren in Den Haag te vinden.

Wat is een ensemble?

Een ensemble bestaat doorgaans uit mannen en/of vrouwen die samenkomen om te zingen. In een ensemble hoor je meestal verschillende zangstemmen, variërend van hoog tot laag. Veel ensembles zijn vierstemmig en zijn onderverdeeld in een: sopraan, alt, tenor en bas. Een ensemble kan zich richten op verschillende muziekstijlen, zoals:

  • Klassieke muziek
  • Jazzmuziek
  • Backensemble
  • Huiskamerensemble
  • Oudhollandse muziek
  • Kinderensemble
  • Popmuziek
  • Opera-ensemble

Een ensemble kan naast zang ook bestaan uit instrumenten, sommige ensembles combineren zang en instrumenten. De meeste ensembles komen wekelijks bij elkaar om te repeteren. Daarnaast werken ze toe naar optredens, zoals op festivals, in bejaardenhuizen en ziekenhuizen. Uiteraard zijn er ook ensembles die toewerken naar professionele uitvoeringen.

Wil jij je aansluiten bij een ensemble?

Heb jij een goede zangstem of geniet je gewoon erg van zingen? Dan zijn er waarschijnlijk veel ensembles die het leuk vinden als jij je aansluit. Er zijn veel verschillende samenstellingen met wisselende niveaus. Een amateurensemble is meestal laagdrempeliger, waarbij iedereen zich welkom voelt. Uiteraard zijn er ook professionele ensembles, waarbij een auditie gewenst is.

Tip: bekijk de websites van verschillende ensembles, de kans is groot dat ze nog op zoek zijn naar nieuwe zangstemmen!

Vind een ensemble in Den Haag

Op de website van CultuurSchakel vind je een overzicht van ensembles in Den Haag. Van amateurkoren tot professionele koren. Bekijk het aanbod hier.

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.