Harples in Den Haag

Word jij ook geraakt als je de mooie klanken van de harp hoort? En zie jij jezelf al spelen op dit prachtige instrument? Dan is het volgen van harples echt iets voor jou.

Bekijk hier de muziekdocenten die harplessen verzorgen in Den Haag.

Wil jij harp leren spelen?

De sprookjesachtige klanken zorgen ervoor dat veel mensen even wegdromen, terwijl ze naar de muziek van een harp luisteren. De harp is erg imposant, waardoor veel mensen denken dat het heel moeilijk is om dit instrument te leren bespelen. Toch is niets minder waar, want harplessen zijn laagdrempelig en geschikt voor iedereen die enthousiast is!

Wat leer je tijdens harplessen?

Het volgen van harplessen kan je in groepsverband doen, al bieden de meeste muziekdocenten privélessen aan. Wist je dat er ook mogelijkheden zijn om harplessen via een online-programma te volgen? Toch is het voor de beginnende harpspeler raadzaam om gewone lessen te volgen, waarbij je een harp mag gebruiken. De aanschaf van een harp is niet goedkoop, daarom is het goed om eerst te ontdekken of je het wel écht leuk vindt.

Tijdens de harplessen leer je:

  • De juiste zit- en handhouding
  • Hoe de haken bij de snaren moeten staan
  • Noten lezen
  • Hoe je de harp kan stemmen
  • Hoe je zelf een nieuwe snaar op de harp zet
  • Zelf de mooiste liedjes spelen

Vind harplessen in Den Haag

CultuurSchakel biedt een overzicht van muziekdocenten in Den Haag, waar je harplessen kan volgen. Bekijk het overzicht hier.

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.