Hoboles volgen in Den Haag

Wist je dat het hoge, zangerige geluid dat je vaak in een orkest hoort, van een hobo afkomstig is? Geniet jij ook zo van die warme klanken en wil je graag leren om zelf hobo te spelen? Dan is het volgen van hoboles waarschijnlijk heel geschikt voor jou.

We hebben verschillende aanbieders die hoboles geven op een rijtje gezet. Op onze website vind je het overzicht van aanbieders in Den Haag. 

Hobo leren spelen

De hobo valt onder de houten blaasinstrumenten, om precies te zijn is de hobo een dubbel rietinstrument. De twee dubbelgevouwen rietbladen zorgen voor een smalle opening waar je doorheen blaast. Als je net begint met hobolessen gebruik je al snel te veel adem, maar door de begeleiding van een muziekdocent leer je de juiste ademtechnieken te gebruiken.

Verder leer je werken aan:

  • Een goede houding
  • Ademtechnieken
  • Muzikale expressie
  • Bewegingsoefeningen
  • Improvisatie-oefeningen

Lijkt het jou leuk om hobolessen te volgen?

Het volgen van hobolessen wordt steeds populairder, mede omdat de hobo vaak de toon aangeeft in een orkest of ensemble. De hobo is dus eigenlijk altijd nodig om een goede harmonie te bewaren tijdens het samenspel.

Hobolessen kun je in groepsverband volgen of door middel van privélessen. Meestal leen of huur je eerst een hobo van de muziekschool, dit verschilt per aanbieder. Het aanschaffen van een hobo is best prijzig. Daarom is het raadzaam om pas een hobo te kopen als je zeker weet dat dit instrument bij jou past.

Als je eenmaal weet hoe de hobo werkt, kun je er alle kanten mee op! Natuurlijk kun je solo spelen, maar daarnaast is de hobo een veelgevraagd instrument als onderdeel van een orkest of ensemble.

Vind hobolessen in Den Haag

Lijkt het je leuk om hobolessen te volgen? Je vindt een muziekdocent die hobolessen geeft in Den Haag, via onze website. Bekijk het aanbod hier.

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.