Jazz in Den Haag

Kom jij helemaal tot rust als er jazzklanken uit de speakers klinken en wil je ontdekken hoe veelzijdig jazz eigenlijk is? Jazz is namelijk heel divers! Er zijn verschillende stijlen, zowel voor zang als voor het maken van jazzmuziek.

Bekijk het aanbod van jazzaanbieders in Den Haag op de website van CultuurSchakel.

Welk aanbod is er als je van jazz houdt?

Jazz is al jaren enorm populair, niet voor niets hoor je deze muziekstijl terug in veel films, reclamespots en uitvoeringen. Veel mensen zeggen: je houdt ervan of niet, maar toch hoor je jazzinvloeden overal terug.

Er zijn verschillende manieren om bezig te zijn met jazz. Zo kun je zanglessen op het gebied van jazzmuziek volgen of je leert jazzmuziek te spelen. In Den Haag vind je veel aanbod als je van deze muziekstijl houdt, denk bijvoorbeeld aan:

  • Individuele zanglessen
  • Groepslessen
  • Instrumenten bespelen (zoals klarinet, trompet, viool etc.)
  • In een bigband spelen of zingen
  • In een koor zingen
  • In een jazz/rock band spelen of zingen

Wil jij jazz leren spelen of zingen?

Veel jazzliefhebbers zeggen dat je de muziek het beste overbrengt als je de emotie voelt. Als jij ook zo dol bent op jazz, is de kans groot dat je die mening deelt. Houd je van zingen? Probeer dan een zangles. Wil jij liever een instrument leren spelen, zodat je jouw eigen jazzmuziek kan laten horen? Kies dan voor een muziekles.

Tip: Den Haag is dé stad van kleine muziekcafés waar vaak livemuziekavonden plaatsvinden. Ook worden er regelmatig ‘open podium avonden’ georganiseerd, ook op het gebied van jazz! In de binnenstad kun je als jazz- en bluesliefhebber je hart ophalen!

Vind een jazzaanbieder in Den Haag

Op de website van CultuurSchakel vind je een overzicht van aanbieders die jazz in hun aanbod hebben. Je kunt er terecht voor zang- of muzieklessen. Bekijk het aanbod hier.

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.