Pianoles in Den Haag

Gaan jouw vingers kriebelen bij het horen van pianomuziek? En staart die stationspiano jou aan als je naar de trein loopt? Dan is pianoles echt iets voor jou. Toonladders, noten lezen en de sterren van de hemel spelen: je leert het allemaal tijdens één van de pianolessen die in Den Haag worden aangeboden.

Op onze website vind je een overzicht van aanbieders in Den Haag. Check alvast het aanbod van pianolessen!

Wat leer je tijdens pianoles?

Pianoles is op verschillende niveaus te volgen. Als beginner leer je de toonladders. Daarnaast leer je niet alleen noten lezen, maar ook welke gedeeltes je bijvoorbeeld pianissimo (heel zacht) of juist mezzo forte (hard) speelt. Ook is er aandacht voor de vingerzetting: welke vinger plaats je op welke toets? Als gevorderde pianospeler leer je steeds moeilijkere stukken te spelen. Is er een bepaald stuk dat je graag wil leren spelen? Je leraar of lerares kan je daar uiteraard bij helpen.

Wil je piano leren spelen?

Om na je pianoles te kunnen oefenen, is het handig om thuis een piano te hebben. Een ‘echte’ piano of vleugel is natuurlijk prachtig, maar vraagt wel ruimte en onderhoud en is in aanschaf duurder dan een digitale piano (ook wel elektrische piano genoemd). Wil je oefenen zonder dat de buren meeluisteren? Dan is een digitale piano of keyboard meer iets voor jou. Daarmee kan je het volume regelen en een koptelefoon aansluiten. Een digitale piano lijkt het meest op een akoestische piano: de aanslag van de toetsen voelt even zwaar. Bij een keyboard is dat niet het geval, waardoor de aanslag heel anders voelt én er zitten minder toetsen op: zo’n 60 in plaats van 88. Wel is een keyboard in aanschaf een stuk voordeliger dan een digitale piano.

Handige tips

  • Wil je popmuziek, klassieke muziek of jazzmuziek spelen?
  • Ben je beginner of heb je al ervaring met pianospelen?
  • Wat is je budget?

Overzicht pianolessen in Den Haag

Wil je piano leren spelen bij jou in de buurt? Op de website van CultuurSchakel vind je een overzicht van cursusaanbieders. Start jouw (eerste) pianoles.

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.