Saxofoon leren spelen in Den Haag

Wil jij leren om saxofoon te spelen of heb je vroeger lessen gehad en wil je het weer oppakken? Verschillende muziekdocenten in Den Haag kunnen je helpen om te leren hoe je de mooiste liedjes op de saxofoon speelt!

Ben je benieuwd of er een muziekdocent bij jou in de buurt zit? Wij hebben de aanbieders van saxofoonlessen voor je in kaart gebracht. Bekijk het overzicht hier.

Wat leer je tijdens saxofoonlessen?

Als je eenmaal begint met het bespelen van een saxofoon, zal je ontdekken hoe veelzijdig het is. Er zijn heel veel verschillende muziekstijlen die je ermee kan spelen. Denk aan: pop, jazz, klassiek, blues, latin en rock. Daarnaast zijn er veel orkesten en ensembles die staan te springen om goede saxofonisten!

Voor je zover bent, moet je natuurlijk eerst goed leren spelen. Maar wat leer je nu eigenlijk tijdens saxofoonlessen?

  • Ademtechnieken
  • Akkoorden
  • Toonladders
  • Noten lezen
  • Theorie
  • Improvisatie

Vanaf welke leeftijd kan je saxofoon spelen?

Bij het bespelen van saxofoon is de juiste ademtechniek heel belangrijk. Daarom geven de meeste muziekdocenten de voorkeur aan lessen voor kinderen vanaf zes of acht jaar. Dit is afhankelijk van de aanbieder.

Bij de ene muziekschool kun je lessen nemen in groepsverband, maar er zijn ook muziekdocenten die privélessen (aan huis) verzorgen. Voor je begint met lessen hoef je niet direct een saxofoon aan te schaffen. Meestal huur of leen je eerst een saxofoon om te ontdekken welke bij jou past. Er zijn ook constructies waarbij je de betaalde huur als korting ontvangt, wanneer je besluit om de saxofoon te kopen.

Vind saxofoonlessen in Den Haag

Kan jij niet wachten om net als Hans en Candy Dulfer op het podium te shinen met je saxofoon? Vind saxofoonlessen in Den Haag via de website van CultuurSchakel. Bekijk het aanbod hier.

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.