Slagwerk of percussieworkshop in Den Haag

Ben jij gefascineerd door de klanken van een percussie-instrument of speel je al een slaginstrument en wil je er méér uithalen? Ontdek dan hoe leuk het is om een percussieworkshop te volgen! Samen met jouw team of met vrienden losgaan op de ‘beats’ van een trom is mogelijk bij verschillende aanbieders in de Haagse regio.

Wil je alvast het aanbod checken? Klik dan door naar het overzicht, waar we de aanbieders voor je op een rijtje hebben gezet. Bekijk het aanbod.

Wat is slagwerk precies?

Slagwerk is de verzamelnaam voor verschillende slaginstrumenten. Meestal zie je slagwerk als een sectie binnen een orkest of ensemble. Daarnaast is het ontzettend leuk om met een groep vrienden of collega’s een percussieworkshop te volgen. De bekendste slagwerkinstrumenten zijn:

  • Grote trom
  • Pauken
  • Xylofoon
  • Gong
  • Marimba

Daarnaast zijn er ook kleinere instrumenten die onder slagwerk vallen, zoals:

Tip: er zijn veel orkesten en ensembles waar slagwerk een belangrijk onderdeel is. Er zijn zelfs speciale slagwerkorkesten. Via de website van CultuurSchakel vind je een overzicht van orkesten in Den Haag. Er zijn veel orkesten die regelmatig op zoek zijn naar goede slagwerkspelers.

Een percussieworkshop volgen

Zoals je ziet zijn er heel wat slagwerkinstrumenten te vinden. Als je een bepaald slaginstrument op professionele wijze wilt leren bespelen, kun je het beste lessen volgen waarbij de focus op dat bepaalde instrument ligt. Zoals bijvoorbeeld drumlessen.

Daarnaast is het heel leuk om tijdens een losse workshop te ontdekken hoe veelzijdig en leuk trommels zijn. Tijdens een percussieworkshop ga je in groepsverband verschillende trommels ontdekken. Vaak begint zo’n workshop met de djembé, maar bij de meeste workshops maak je ook kennis met kleinere percussie-instrumenten, zoals bellen en een shekere. Je leert verschillende ritmes spelen en ontdekt de Afrikaanse invloeden.

Vind een percussie- of slagwerkworkshop in Den Haag

In Den Haag vind je verschillende percussieworkshops. Ook kun je bij verschillende ensembles terecht om een slagwerkinstrument te bespelen. Bekijk het overzicht van aanbieders via de website van CultuurSchakel.

CultuurSchakel heeft zelf geen cultureel aanbod, maar biedt een overzicht van Haagse aanbieders op haar website.