Briza

Beeldende kunst, Dans, Interdisciplinair, Literatuur, Mediacultuur, Muziek, Theater

Centrum

Briza maakt muziektheater voor de jeugd maar ook voor senioren. Hierin wordt op een aansprekende wijze gebruik wordt gemaakt van live muziek, beweging en video-animatie. In haar interactieve jeugdprogramma's zijn altijd belangrijke maatschappelijke thema's als rode draad verwerkt. Bij de schoolprogramma's is lesmateriaal te domwloaden.

Briza speelt programma's voor de basisscholen en voor het voortgezet Onderwijs.

Schooltijd

Briza bestaat al ruim 25 jaar! Briza bestaat uit 10 artiesten die in verschillende samenstellingen optreden:

Jan Erik Noske (fluiten/accordeon & keyboard)
Frank de Vries (gitaar)
Trijntje Noske (drums, perscussie, zang, spel en beweging)
Gregory Vanhouttem (percussie en spel)
Jaro Stulrajter (viool en basgitaar)
Yvette Olof (zang, spel en beweging)
Shakira Wardenaar (zang, spel en beweging)
Andrea Noske (zang, spel en beweging)
Tamara van der Loo (zang, spel en beweging)
Merel van 't Hooft (gitaar, zang, spel en beweging)

Samenwerking tussen de verschillende disciplines en laagdrempelige voorstellingen zorgen voor sprankelijke, aantrekkelijke voorstellingen waarbij belangrijke maatschappelijke thema's aan de orde komen, o.a. 'wereldculturen', 'lezen en schrijven', 'het belang van water', 'zonder kleuren geen geluk', 'niet te veel gamen want dat geeft problemen'. Muziektheater Briza speelt op de basisscholen zèlf maar ook in het duurzame Zeeheldentheater, haar vaste speelplek. De voorstellingen zijn ook zeer geschikt voor bijzondere gebeurtenissen. In 2021 kwam het jubileumboek '25jaar Briza!' uit met honderden QR-codes (o.a. spotify en Youtube) Bij iedere voorstelling is er een uitgebreide lesbrief met een docentenhandleiding en een leerlingenblad om klassikaal de voorstelling te kunen voorbereiden en/of na te bespreken.

Vrije tijd

Backstage heet de jongerenafdeling van Briza/Het Zeeheldentheater. Kinderen kunnen zich opgeven om op donderdagmiddag theaterlessen te volgen olv Andrea Noske (theater) en Jan Erik Noske (muziek). 2x per jaar worden er voorstellingen gegeven met programma's waaraan de jonge deelnemers zelf een grote inbreng hebben (teksten, liedjes en scenes). Deze voorstellingen vinden plaats in het Zeeheldentheater en worden ook professioneel opgenomen.

Wij bieden: Theater

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Aanbieder

Briza
Trompstraat 342
2518 BT Den Haag

Ooievaarskorting Ja

Neem contact op met
Jan Erik Noske
0703992222
info@briza.nl
www.briza.nl