De Speelvogel

Interdisciplinair, Theater

Segbroek

De Speelvogel vliegt al jaren rond in Den Haag en omstreken om kinderen en volwassenen het plezier en het belang van theaterspelen te laten ervaren!

De Speelvogel geeft workshops en lessen in theater improvisatie. Met name in het onderwijs, zowel voor kinderen, jongeren als voor leerkrachten.

Mogelijkheden, in overleg en op maat gemaakt:

De Speelvogel heeft drama leerlijnen ontwikkelt voor de groepen 3 tm 8 en kan van dienst zijn deze of een door u gewenste leerlijn op uw school op te zetten.

De Speelvogel kan aansluiten bij een reeds gekozen thema of projectweek.

De Speelvogel maakt (soms samen met een groep) schoolmusicalproducties en/of heeft de regie.

De Speelvogel zet theater ook in als middel om een groeps- of teambijeenkomst professioneel in of aan te vullen, te verluchtigen of te verdiepen.

Improviseren

Improvisatietheater is spelen zonder draaiboek. Hoe een scène zich ontwikkelt, is voor de spelers net zo verrassend als voor het publiek.

Er bestaan talloze oefeningen om dit improvisatievermogen te ontwikkelen. De Speelvogel gebruikt spel- en speelvormen uit het drama-onderwijs, theatersport en de clownswereld. Je helpt elkaar ideeën te geven voor scènes (locatie, emotie, relatie). Je staat er dus niet alleen voor; samen zoeken, zwoegen, lachen, spelen!

In de lessen wordt naast gewone mondelinge opdrachten en opdrachtkaartjes, gebruik gemaakt van hoedjes, uitgeschreven dialogen gedichten en verhalen, foto's, muziek en allerlei voorwerpen. Deze zijn zowel een inspiratiebron als een hulpmiddel bij het vormgeven van een scène.

De lessen en workshops worden op maat gemaakt en zijn afgestemd op de leeftijd van de deelnemers. Spelenderwijs werk je aan zelfvertrouwen, samenwerking, presentatie en creativiteit.

Dit levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden.

Aanbieder

De Speelvogel
Frambozenstraat 37
2564 XK Den Haag

Ooievaarskorting Nee

Neem contact op met
Marian van Vorstenbosch
06 24 71 82 62
despeelvogel@gmail.com
www.speelvogel.nl