Freek+Eric

Muziek, Theater

Centrum, Escamp, Haagse Hout, Laak, Leidschenveen-Ypenburg, Loosduinen, Scheveningen, Segbroek

Over Freek+Eric

De programmamakers en presentatoren Freek Koopmans en Eric Robillard maken aansprekende (online) content voor jongeren. Met muziek en theater als vorm, vertalen ze informatie naar herkenbare en dus begrijpelijke verhalen voor jongeren. Hun stijl is vlot en met een knipoog, maar altijd vanuit de inhoud en met het oog op doelgroep.

Freek + Eric zijn bekend van het muziektheatergezelschap PERCOSSA waarmee ze voorstellingen over de hele wereld spelen. Maar ze doen nog veel meer. Een groot deel van de Nederlandse schoolgaande jeugd kijkt inmiddels naar hun video’s en zingt hun liedjes. De afgelopen jaren ontwikkelden ze korte online documentaires en voorstellingen voor o.a. de Nederlandse symfonieorkesten, diverse festivals en lesmethodes.

Voor de muzikale omlijsting van hun programma’s bundelen Freek+Eric hun krachten met songwriter Jan Groenteman. Hij is bekend van zijn muziek en liedteksten voor Het Klokhuis, Alex Klaasen, Henry van Loon, Het Concertgebouw en vele musicals, muziektheatervoorstellingen, films en TV-programma’s. Deze combinatie blijkt een gouden greep, want er is geen onderwerp dat dit drietal met hun werkwijze niet kan vertalen voor een specifieke doelgroep.

* Genomineerd voor de Willem Wilminkprijs 2021 

BUITENBEENTJES

Van der Laan en Woe meets Mathilda meets Kinderen voor Kinderen

“Een ontroerende en muzikale meedoe-voorstelling over gelijkheid.”

Het is 23.00 uur ’s avonds. We zien de contouren van een slaapkamer, twee bedden en een stoel met stapels kleren. Op het plafond vechten schaduwdieren in het licht van zaklampen een hevige strijd. Welkom bij het logeerpartijtje van Freek en Eric. Iedereen is er, de hele klas! Nou ja, behalve Deniz, maar die is er sowieso bijna nooit... De voorstelling Buitenbeentjes is een muzikale voorstelling, waarin we ontdekken hoe belangrijk het is om moeite te doen voor elkaar.

Iedereen slaapt, behalve Freek en Eric. Met hun armen onder hun hoofd praten ze over school. Vandaag was een stomme dag; de klas was wéér verdeeld over de andere groepen. Iets met leraren tekort, ofzo. Freek en Eric hebben er genoeg van. Genoeg van verdeeld worden, van ‘ik-beurten’, overblijven, kollomrekenen en stil zitten op je stoel. Dan vraagt Freek plotseling aan Eric: “Wat zou jij dan doen als je de baas van de school zou zijn...?”.

In deze voorstelling toveren Freek en Eric de school om tot een Late Night Muzikale Talkshow, waarin ze met hun liedjes en verrassende talkshow-items een eigen draai geven aan rekenen, taal, geschiedenis en begrijpend lezen. Zo proberen ze het voor iedereen beter te maken. Maar is dat wel zo? En is beter ook beter voor iedereen...?

Aanbieder

Freek+Eric
Azaleastraat 124
2565CH Den Haag

Ooievaarskorting Nee

Neem contact op met
Eric Robillard
0641193112
ericpercussion@mac.com
www.freekeneric.nl