Giusto Blazersensemble

Muziek

Centrum

Een amateur blazersensemble o.l.v. Peter le Feber

Giusto Blazers ensemble is opgericht in feburari 1982 en is eigenlijk ontstaan door samenvoeging van twee bestaande blaaskwintetten om de serenade van Dvorak te spelen . De naam dankt het ensemble aan de Villa Gusto, een monumentaal pand aan de Scheveningseweg te Den Haag, alwaar het ensemble mocht repeteren. De stap van gusto naar giusto, wat juiste betekent, was klein.
Het ensemble bestaat uit vergevorderde amateurs of beginnende conservatorium- studenten. Veel van de oud-leden zijn professionele musici geworden en enkelen van hen werken nu in Nederlandse orkesten. Meerdere componisten, waaronder een aantal Haagse componisten zoals Frank den Herder en Peter Visser, hebben speciaal voor het ensemble werken geschreven. Ook worden veel bewerkingen gemaakt om zodoende meer repertoire te creëren voor deze bezetting .
Het ensemble bestond in februari 2002 twintig jaar, reden voor TV West een 2 uur durende uitzending over het ensemble te maken . In deze uitzending wordt ook Ab van Duuren geïnterviewd. Hij schreef en bewerkte gedurende deze periode veel stukken voor deze bezetting. Op 11 maart 2007 vierde het ensemble haar 25-jarig bestaan, met een feestelijk consert en reunie van oud-leden (in totaal speelden 111 spelers voor langere of kortere tijd mee). Het ensemble bestaat in 2017 35 jaar en gaat dit op muzikale wijze vieren met op 26 maart 2017 een concert met twee speciaal, door ensemble-lid Peter Katgert, gearrangeerde werken. Een selectie uit de Don Giovanni van Mozart met bijzondere zangsolisten en de Symfonische dansen van Serge Rachmaninof voor 14 blazers.
Op 1 juli zal het ensemble nog een jubileumconcert geven met als hoornsolist oud ensemble lid, nu 1e hoornist KCO, Laurens Woudenberg.

 

Wij bieden: Muziek Ensemble

Aanbieder

Giusto Blazersensemble
van Bleiswijkstraat 10
2582 LE Den Haag

Ooievaarskorting Nee

Neem contact op met
Peter le Feber
070 355 64 14 0f 06 48 31 09 88
giustoblazersensemble@gmail.com