Haags Historisch Museum

Cultureel erfgoed

Centrum

Geschiedenis vind je niet alleen in boeken, maar ook in je eigen stad. Dat geldt zeker voor Den Haag, waar een hoop geschiedenis geschreven is! 

Schooltijd

Speciaal voor het onderwijs biedt het Haags Historisch Museum lessen aan waarin leerlingen spelenderwijs de geschiedenis van den Haag ontdekken. Schilderijen en historische objecten in het museum vertellen het verhaal van de stad. 

Geschikt voor alle klassen
De lessen zijn geschikt voor alle klassen van het basisonderwijs. Met de jongste kinderen beginnen we bij de basis van historisch tijdsbesef: wat is het verschil tussen vroeger en nu? De oudere leerlingen dagen wij uit om op zoek te gaan naar de geschiedenis in hun omgeving. Zij ontdekken de bredere context van historische verhalen. 

Vrije tijd

Interactieve en speelse opzetIn onze museumlessen is er veel ruimte voor interactie. Zo blijven de verhalen het beste hangen bij de leerlingen. Een uur lang stil zitten en luisteren is bij onze museumlessen dus niet aan de orde. Door de inzet van korte spellen, opdrachten en het stellen van vragen stimuleren wij de interactie bij de leerlingen. Zo komt geschiedenis pas echt tot leven!

LET OP - Tijdens schooljaar 2024-2025 gaat het Haags Historisch Museum vernieuwen. Tijdens de vernieuwing vinden de lessen plaats op school in plaats van in het museum.

Wij bieden: Erfgoed

Aanbieder

Haags Historisch Museum
Korte Vijverberg 7
2513 AB Den Haag

Ooievaarskorting Ja