Haags Theaterhuis

Dans, Interdisciplinair, Literatuur, Theater

Centrum, Escamp, Haagse Hout, Laak, Leidschenveen-Ypenburg, Loosduinen, Scheveningen, Segbroek

Theaterproductiehuis voor talentontwikkeling, community art, hedendaags theater en stedelijk engagement. In de stad en op scholen. Jij bent welkom: Met eigen ideeën, je roots, je creatieve uitspattingen, je rariteiten, je angsten, je ambities. Alles kan en alles is mogelijk!

Schooltijd

Wij bieden vakleerkrachten, workshops, lange leerlijnen, deskundigheidsbevorderingen, Kunstenaar in de Klas, COH Expert en schoolvoorstellingen.

Kunstenaar in de klas
In veiligheid ontdekken dat je mag zijn wie je bent én wie je nog meer kan zijn. Dát is het doel van Kunstenaar in de klas bij Haags Theaterhuis. Aansluitend op de behoefte, leerlijn of thema van de groep, geven betrokken acteurs en theatermakers – in de klas – een kijkje achter de schermen van hun beroep. Door te praten én te doen, ontdekken leerlingen hoe het is om een rol te spelen, je verbeelding te laten spreken en de dagelijkse realiteit te doorbreken. Niet alleen met het hoofd, maar met héél je fysiek. En zo kan het klaslokaal zich zomaar transformeren in een onderwaterplaneet.

COH Expert in samenwerking met CultuurSchakel
Met COH Expert (Cultuur Onderwijs op zijn Haags) wordt de deskundigheid van leerkrachten op de Haagse basisscholen duurzaam bevorderd. Als school krijg je 40 werkdagen een expert van een zelfgekozen kunstdiscipline op school. De expert is een bevoegd vakleerkracht die maatwerk levert aan groep 1 tot en met 8. Voordoen - Samen doen - Zelf doen is het model waarmee de COH Expert de leerkrachten meeneemt en traint in het vak en het creatieve proces van de leerlingen.

Vrije tijd

Bij Haags Theaterhuis vind je talentontwikkeling op elk niveau:

*Theatercursussen voor kinderen jongeren en volwassenen
*Vakantieaanbod voor kinderen en jongeren
*Opleiding Trainingsacteren
*School of Puppets, Opleiding Poppen- en Objecttheater 

*Talentontwikkeling Jonge Makers

Lees het interview met Jonathan van Montfort, jonge maker bij Haags Theaterhuis

Aanbieder

Haags Theaterhuis
Zaanstraat 80 b
2515 TN Den Haag

Ooievaarskorting Ja

Neem contact op met
Yolanda van Welij
0615115719
educatie@haagstheaterhuis.nl
www.haagstheaterhuis.nl