Het Homerostheater

Theater

Centrum

Stichting Het Homerostheater heeft als doelstelling het verspreiden en toegankelijk maken van de wereldliteratuur door het opvoeren van bijzondere theaterstukken en teksten in de originele taal.

Het Homerostheater is een theatergezelschap uit de regio ‘s-Gravenhage met een rijke geschiedenis. In 1991 werd een vereniging opgericht uit oud-leerlingen van het Haags Montessori, die in hun tijd op school veel bezig waren geweest met het opvoeren van de werken van Homeros in de oud-Griekse taal. Sindsdien zijn er verschillende Griekstalige producties tot stand gekomen; Ilias boek 1 en boek 24, Antigone en De Bacchanten. Centraal bij deze stukken stond altijd de uitvoering in de originele taal.
In de loop der jaren heeft de vereniging zich omgevormd tot stichting en zich artistiek sterk ontwikkeld: door het aantrekken van professionele regisseurs, decor- en kostuumontwerpers, componisten en productieleiders. Sinds ruim 10 jaar heeft stichting Het Homerostheater haar doelen verlegd naar het spelen van ‘moderne’ theaterklassiekers, vooral in het Engels en Nederlands. In de afgelopen tien jaar werd er dan ook een rijke verzameling aan klassieke theaterwerken op de planken gebracht, in het (Middel-)Nederlands oa. Mariken van Nieumeghen, De Gewaande Krygsman, De Troje Trilogie. In het Engels: Waiting for Godot (Beckett), The Hothouse, One for the Road (Pinter), The Pillowman (McDonaugh), en The Importance of being Earnest (Wilde).

Het Homerostheater is toegelaten tot het Internationale Engelstalige amateurtheaterfestival FEATS, dat elk jaar in een andere Europese stad wordt georganiseerd.

Wij bieden: Theater

Aanbieder

Het Homerostheater
Valkenboskade 22
2563 GS Den Haag

Ooievaarskorting Nee

Neem contact op met
Homeros
06 53 54 29 19
info@homerostheater.nl
www.homerostheater.nl