Ali Nezih Develioglu

Cultureel erfgoed, Interdisciplinair, Literatuur

Centrum

Kinderproject Leeskoning Den Haag wordt georganiseerd door de Stichting Sahne  Stichting Sahne is al 30 jaar een bekende organisatie onder de Nederlandse Turken in Rotterdam en Den Haag. Sinds 1993 hebben we ruim 160 stedelijke en landelijke literaire activiteiten georganiseerd, met name in Den Haag en Rotterdam, naast ruim 900 podiumactiviteiten op het gebied van muziek, toneel en film. Onze stichting werkt met vrijwilligers en freelancers. In 2006 ontvingen we de gemeentelijke prijs ‘Opvallende kunststichting’. Vier jaar later, in 2010, kregen we in Rotterdam de ‘Gemeentelijke Vrijwilligersprijs op het gebied van amateurkunst’.  Onze doelgroep zijn  vooral e kinderen en de jongeren met migratieachtergrond. Maar iedereen is altijd welkom en ze zijn op iedereen gericht. 

Leeskoning vindt op zaterdagen in de Bibliotheek Schilderswijk plaats. 

‘Leeskoning  Den Haag’ is een educatief-literair-podium project in Den Haag (Schilderswijk), speciaal voor achterstandskinderen met ongeletterde ouders, met extra aandacht voor kinderen met een migratieachtergrond. Het is een samenwerkingsproject van onze stichting (Stichting Sahne) met  de Bibliotheek Schilderswijk en is gericht op Haagse achterstandskinderen, met name in Schilderswijk en Transvaalkwartier. 

Het aantal laaggeletterden neemt nog jaarlijks toe door migratie. Daar kwam in de afgelopen twee coronajaren ook nog bij dat vooral de kinderen van de ongeletterde ouders met migratieachtergrond extra benadeeld zijn door de minimalisering van fysiek onderwijs. Literatuur is van vitaal belang voor de ontwikkeling van de kennis en verbeeldingskracht van kinderen. Daarnaast groeien deze achterstandskinderen helemaal buiten het cultureel gebeuren in het land op, vaak ver van podia-activiteiten!

 Met dit veelzijdige, unieke kinderproject willen we de literaire en taalontwikkeling bevorderen, hen motiveren uit te groeien tot enthousiaste lezers en een kweekvijver zijn voor talent onder kansarme kinderen van ongeletterde ouders. Culturele ontwikkeling, cultuurparticipatie en podiumactiviteiten zijn ook onze belangrijkste doelen.  In dit kader organiseren we het hele jaar door periodieke voorleesprogramma’s, workshops onder leiding van bekende kinderboekenschrijvers, presentatiedagen/podiumactiviteiten, boekenweekeinden en voorleeswedstrijden. 

Leeskoning vindt op zaterdagen in de Bibliotheek Schilderswijk plaats.  

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Aanbieder

Ali Nezih Develioglu

Den Haag

Ooievaarskorting Nee

Neem contact op met
Ali Develioglu

a.develioglu@tiscali.nl