Koninklijke Zangvereniging Excelsior

Muziek

Segbroek

De zangvereniging Excelsior is in 1881 opgericht en het is daarmee een van de oudste koren van Den Haag. In 1906 kreeg het van koningin Wilhelmina het predicaat ''koninklijk''. En dat koninklijke geluid heeft Excelsior nog steeds! Excelsior bestaat uit een grootkoor en een kamerkoor.

Excelsior is een bloeiende vereniging. Waar veel klassieke koren te kampen hebben met een teruglopend ledental, groeit Excelsior juist. Steeds meer jonge zangers vinden de weg naar ons koor en blijven graag!

Bij Excelsior staat de kwaliteit voorop. Daarnaast hechten wij er aan dat mensen zich thuis voelen op het koor. Wij hebben een betrokken sfeer en aandacht; saamhorigheid neemt een belangrijke plaats in. Medio 2023 volgde de jonge dirigent Mirjam van den Hoek Johan Sonneveld op. Mirjam ademt muziek en neemt het koor mee naar een diep besef van de betekenis van de teksten en de muziek. Dit beself klinkt door in de muziek. Alicia Witarsa is onze vaste pianiste.

Goede zangers zijn altijd welkom, maar voor een juiste balans tussen de stemgroepen zijn we vooral op zoek naar tenoren. Jonge zangers zonder koorervaring kunnen in een warme sfeer ervaring opdoen en hun talent laten groeien. Van oudere zangers verwachten wij wel recente koorervaring. Leden van het grote koor kunnen bovendien auditie doen voor het kamerkoor. Excelsior is een vereniging met een grote verbondenheid en een ongedwongen en gezellige sfeer.

Lees alle bijzonderheden over het koor, de concerten en het lidmaatschap op onze website.

Wij bieden: Zang Koor Muziek

Agenda vrije tijd

Muziek
Groots & Ontroerend
30 
November
Bekijk alle datums
Muziek
Kamerkoor Excelsior "Requiem" van Duruflé
November
Bekijk alle datums
Aanbieder

Koninklijke Zangvereniging Excelsior
1e Sweelinckstraat 45
2517 GB Den Haag

Ooievaarskorting Ja

Neem contact op met
Saskia Janyszek
0640651876
secretariaat@kzvexcelsior.nl
www.kzvexcelsior.nl