KunstKabaal

Beeldende kunst

Centrum

Je verhaal kunnen vertellen in de verschillende talen van vorm, kleur, materiaal en techniek.

Met creativiteit als een uitdagende weg waarop in duizend bochten en verschillende wegen iets geleerd, of bereikt kan worden. Het is bedenken en omdenken. Niet 1 antwoord maar 100 antwoorden. Ontdekken, bewaren, proberen, wegleggen en dan nog een keer.

Mijn taal is appelblauw, en die van jou?

KunstKabaal wordt geleid door Winke van Diest, die industrieel ontwerper én docent beeldende vorming is. Ontwerpen en werken met kinderen vormen een elkaar versterkende wisselwerking. “Ik hoop kinderen met mijn passie voor ontwerpen, manier van werken en denken enthousiast en nieuwsgierig te maken. Ze worden zich bewust van wat ze allemaal in zich hebben en ontdekken wat hen uniek maakt. Met hun enthousiasme en vindingrijkheid inspireren ze mij weer in het ontwerpen.”

Vonk en visie

De lessen van KunstKabaal bieden de leerlingen ontwikkelingsmogelijkheden op meer dan alleen het kunstzinnige vlak. Tijdens de lessen beeldende vorming leren de leerlingen hun eigen weg te zoeken, nieuwe vormen te proberen, kritisch denken en daarbij keuzes te maken, hun eigen verhaal te vertellen en samen te werken. Onder professionele begeleiding ontwikkelen de kinderen niet enkel hun creatieve vaardigheden, maar ook eigenheid en groepsgevoel. Jezelf durven en kunnen presenteren, leren kijken naar zowel kleine details als het grotere plaatje, en trots zijn op waar je mee bezig bent. Hoe de toekomst van een leerling er ook uit zal gaan zien, deze vaardigheden zullen van essentiële waarde zijn voor leerlingen in alle beroepen en op alle niveaus.

Kunsteducatie van KunstKabaal sluit volledig aan op de kerndoelen voor beeldende vorming en wordt aangeboden in zowel kortlopende projecten (KunstKruimels of KunstKiezels) als doorgaande leerlijnen beeldende vorming (KunstKeien). Winke van Diest is een ervaren docente in het beeldend onderwijs, onder andere als beeldend vakdocent in het naschoolse aanbod, LKP-docent en VSD-docent.

Wij bieden: Beeldende kunst

Aanbieder

KunstKabaal
Howijckplein 12a
2515 RJ Den Haag

Ooievaarskorting Nee

Neem contact op met
Winke van Diest
06 40 49 07 29
info@kunstkabaal.nl
www.kunstkabaal.nl